Президентът Румен Радев пристигна на посещение в Община Сандански

По стара българска традиция, с хляб и сол, кметът Атанас Стоянов и общинска администрация посрещнаха днес Държавния глава, в сградата на община Сандански.

На срещата бяха обсъждани въпроси за развитието на града и общината, касаещи приоритетите в управлението, проблемите и възможни решения за тяхното преодоляване, финансовата децентрализация. Туризмът, земеделието и текстилната промишленост бяха посочени като водещи отрасли в общината. Засегната бе и темата за последиците от Covid 19, в икономически и социален аспект.

Кметът Атанас Стоянов подари на Президента ценното издание Алманах “Македония”- албумът символ на родолюбие, просвета и свобода. А в знак на почит към делото на народния будител и отбелязване на 298 години от рождението на светеца Паисий Хилендарски, Стоянов изненада Държавния глава с препис от вечната „История Славянобългарска“!

В края на разговора, президентът Румен Радев отбеляза като свой пропуск, че посещева този край, едва за втори път. Държавният глава сподели колко е впечатлен от доброто развитие на града и общината, усмихнатите и гостоприемни хора и пожела на всички благополучие и занапред.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене