Пишеш срещу полицай – праща ти призовка?

В миналия брой на вестник Градът разбихме плановете на един инспектор да оглави Полицейското управление в Гоце Делчев mи той ни прати полицаи и призовка! mИскате ли да се върне времето на Николай Тонев?

Така ще е, уважаеми чи­татели на вестник Градът – всеки ще мачка с каквото може. Ето, в миналия брой на вестник Градът разбихме една тайна полицейска схе­ма, свързана с полицая Иван Вакареев, който е инспектор в местното МВР и намере­нията му да стане шеф на полицията, ама под масата. Имаме уверението, че ин­формацията ни е стигнала до когото трябва в посока нагоре и изобличаването на схемата е осуетила нейното реализиране.

Странно или не обаче, дни след като новината ни направи фурор в град Гоце Делчев и региона, пълна па­трулка полицаи начело със сержанта Пиринлиев щур­муваха дома на един от на­шите колеги и мениджъри на вестника. Спестяваме имена и фотоси, защото нямаме намерение да се героизира­ме и да си правим новини от самите себе си. Важното е друго – трима полицаи, въоръжени до зъби, посе­щават дома на един журна­лист, чукат, тропат, създа­ват смут в квартала с цел да връчат призовка, забележе­те – колегата да се яви при инспектор Иван Вакареев. В нашата работа това е на­пълно нормално, самите ние

 

пращаме доста сигнали в МВР, прокуратурата се са­мосезира по публикации, но ние не се притесняваме и практиката е да ни потърсят по телефона и винаги се от­зоваваме. Тук обаче „чанчът по устав“ е очеваден. Причи­ната е призовка, по която да дадем обяснения, свързани със статия, излязла в аген­цията ни Топ Преса, по която един кмет се засегнал, но из­точникът е Нова телевизия и това е установено. Повече от рутинна и петминутна рабо­та, за която обаче е пратена шпицкомандата начело с Пи­ринлиев да „респектира“ и да „покаже власт“.

Дреме ни! Убедени сме, че идеята не е на инспектор Вакараеев, и това е пълна случайност, виж, за жена му не можем да гарантира­ме. Но във времена, в които светът ври и кипи, изнервен от полицейски произвол, да демонстри­раш дадената ти от държа­вата власт по този начин към предста­вител на една медия си е доста хлъзга­во изпълне­ние за изпъл­няващия. За всичко оста­нало си има вътрешна си­гурност и ин­спекторат. Те ще преценят действията на „професионалистите“, но нямаме кой знае какви очак­вания. Реагираме за друго – преди години подобни номе­ра правеше физкултурникът, тенисистът и църкварят Ни­колай Тонев. Репресираше, плашеше, призоваваше поли­цейски патрули, но не свър­ши добре той. Не не свърши добре кариерата му. По пътя, по който вървите, уважаеми униформени, има много не­видими препятствия – дали случайно вие не се натък­нахте на едно? Институциите ще покажат!

Продължаваме напред!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене