След пожар: Нов дом за две семейства в Белица

Доброто отново обедини десетки хора в община Белица. Завидна бе съпричастността им към съдбата на две семейства, чийто дом бе изпепелен от пожар навръх Цветница през април.

Огънят изпепели къщата на двамата братя Георги и Николай Матеви. Шест деца и петима възрастни останаха на улицата и временно заживяха при свои близки. Но само за два месеца. Защото вече са построени две къщи за семействата им. Остават само някои довършителни дейности по двете постройки, но най-важното е, че всички имат покрив над главите си.

„Благодаря на всички дарители от сърце – не само жители на Белица помогнаха, но и хора от други общини – Якоруда, Разлог, Гоце Делчев. Набавихме необходимите материали и не спряхме да работим и в извънредното положение, въведено заради разпространението на коронавируса. Помогнаха и бизнесмени, и кметът на община Белица – Радослав Ревански”, сподели пасторът на Белица – Сергей Кафеджиев-Сарди. Беличани помогнали и с доброволен труд за строителството на новите домове на двете семейства./илинден прес/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене