Единадесетокласниците Милка Воденичарова и Георги Спахиев от Хаджидимово отново с първи места

Единадесетокластничката Милка Воденичарова от СУ „Никола Вапцаров „ в гр. Хаджидимово спечели ПЪРВО място за проект на тема „180 години от рождението на Екзарх Йосиф І“, а връстникът й  Георги Спахиев грабна ПЪРВОТО място за проект на тема: „170 години от рождението на Иван Вазов-Патриарх на българската литература“.Лично кметът на Пловдив, Здравко Димитров връчи на тържествената церемония наградите на  най-добрите .

Впечатляващото събитие се случи   вчера , в гр. Пловдив  на „Римски стадион“ където бяха наградени победителите в Десетото издание на националния проект на РОТАРИ и ЗОНТА  КЛУБ – „НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ”.

В десетото издание на националната инициатива се включиха общо 159 участници от 29 училища на 10 области с рисунка, мултимедия, стихотворение, есе или разказ на тема „По пътя на българската свобода“. За първи път тази година конкурса има и автори от Молдова и Северна Македония.

Проектът „Народните будители и Аз” се осъществява от Ротари Пловдив Пълдин, другите три ротариански клуба под тепетата и „Зонта клуб”. От старта през 2010 г. в инициативата до момента са взели участие над 76 000 ученици.

Тази учебна година донесе поредица от първи награди на Милка Воденичарова и Георги Спахиев от СУ „ Никола Вапцаров“ –Хаджидимово ,в различни национални и международни конкурси .

Само преди няколко седмици  и двамата,  получиха от МОН едногодишна стипендия по Програмата за подкрепа на талантливи деца в рамките на 1620 лв,а вчера на страницата на тяхната ръководителка Заприна Глушкова бяха публикувани резултатите от  друг национален конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, от чийто протокол се  вижда, че Георги Спахиев и Наталия Таранинова имат отново ПЪРВИ места, а Анелия Спахиева – ТРЕТО място.

За усърдния труд учениците на Глушкова, заедно с нея получават покана за десетдневен творчески лагер в Курортен комплекс Кранево за завоюваните първи места.

Ето какво сподели    тяхната ръководителка – г-жа Заприна Глушкова  пред Топ Преса: „Учителите и учениците са лицето и душата на училището. Два свята, които всеки ден взаимно се откриват и обогатяват, докосват се, а след всеки допир вече нищо не е същото. Успехите на ученика са и успехи на учителя, постиженията им – единствената награда. Отвъд това нищо друго няма значение. Щастлива съм , че в положение на пандемия моите ученици не паднаха духом, напротив – отдадоха се на творчество – труд, който бе награден с такива високи резултати и награди. Изключително много им благодаря!!! Те са моето огледало. Най – искрено им желая да продължават да развиват творческия си потенциал, да бъдат упорити и смело да преследват мечтите си! Светът прави път само на смелите!“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене