След полицейската 24-часова мярка „задържане под стража” прокуратурата  удължи с още 72 часа,задържането  на горския Цветан Марински – Брандо от Плетена

Утре изтича 72 часовият арест на горския надзирател от сатовчанското село Плентена ,Цветан Марински – Брандо който в събота простреля с два куршума със законно притежаваният от него пистолет „Макаров“ родственикът си Младен Каменов .

 След изтичането на ареста ,Държавното обвинение в лицето на Окръжен съд Благоевград ще поиска за Марински  постоянно задържане в ареста, предвид тежестта на обвинението , а именно опит за убийство.

По такъв член , за опит за предумишлено убийство ще бъде съден Цветан Марински от  сатовчанското село Плетена известен в цялата  околия като  Брандо .

 Лекари от болницата в Гоце Делчев разказаха че през двата дни през които Марински е бил настанен  в хирургичното отделение  след нанесеният му побой от плетенци  при опита му да убие Младен Каменов, той буквално е скъсал нервите както на докторите от отделението така и  на целият персонал. Настоявал ,че е много болен , че не му се обръща достатъчно внимание и ,че докторите  искали да го изпишат въпреки  лошото му  здравословно  състояние . С номерата си Брандо целял да избегне ареста . През целият си болничен престой  той непрекъснато звънял  по телефона и търсел „големи  хора“ от столицата да го спасят от ареста и правосъдието ,въпреки категоричната забрана да ползва телефон .

При забележка да спазва лекарските препоръки и да лежи мирен ,горският се държал арогантно, оплаквал се, че е много по-тежко болен, отколкото твърдят лекарите, че непрекъснато му прилошава и вероятно има много по-сериозни увреждания на които лекарите не обръщали внимание . Медиците от МБАЛ“ Иван Скендеров“ в Гоце Делчев обаче са категорични че Брандо симулира и няма причина да го държат повече в болничното заведение  защото  състоянието му е добро .

Така горския Марински бе предаден на полицията вчера от където му бе наложен 24 часов арест ,а по-късно прокуратурата удължи мярката  му с още 72 часа .Марински е транспортиран в ареста в Благоевград където  ще дочака развоя на делото и присъдата си за предумишлено убийство .

Междувременно жителите  от Плетена с подписка са сезирали прокуратурата .Те настояват Марински да не бъде връщан изобщо в селото им   и от ареста да бъде изпратен директно  в затвора.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене