Благоевградчани станаха „Фермери за един ден”

По време на обяда Ви срещам с г-жа Здравка Чимева да ни каже нещо за първото организирано пътуване след обявената епидемична обстановка.

– Да, това е първото организирано пътуване след кризата или пандемията. Намираме се в едно прекрасно място с. Дрен. По-скоро в център за занаяти „Егрека“, където има изключително добри условия човек да се наслади на природата, на живота и животинките. Да усети чарът на това прекрасно място. Тук сме с една голяма група от с. Скребатно и от с. Бачево. Естествено и нашите жени от Сдружение движение „Ние-жените“ – Благоевград и много туристи. За всички ни е чудесно,  защото първо се поразходихме. Второ усети се атмосферата на „Фермата – 5”. Всички успяха да бъдат „фермер за един ден”. Ратаят Евгени ни разходи и ни показа къщата на сиромасите и  на богатите, като обясни на присъстващите, че с упорит труд всичко се постига. Децата стреляха с лъкове, рязаха и цепиха дърва. Както виждате в момента сме на „Егрека” дегустираме домашно приготвени храни от жените от Скребатно и Бачево.Съчетахме – домашната кухня с чистия въздух и доброто настроение. Атракцията беше язденето на кончето Маки.

Не се усеща страх в хората, че е имало пандемия. Хората са задружни на хорото…

– Имаше два-три месеца, когато наистина бяхме в шок от ситуацията. Хората бяха затворени. Аз лично съм учудена. По принцип когато има карантина и пандемия се затварят болните. Сега затвориха целия свят.  Наистина хората са много освободени и много спокойни. То и самата обстановка е предразполагаща защото има слънце, защото има простор, защото се вижда Верила планина. Така че самата обстановка беше тази, която създаде настроението.

Какво можете да ни кажете за предстоящите пътувания?

– Не бих могла да кажа, защото непрекъснато се променят нещата. Чакаме разпореждания които ще получат КПП-тата за пътувания в чужбина и по-конкретно Гърция. Знаете, че от 15.06.2020 /понеделник/ карантината пада и на 20.06.2020г. – събота границата ще бъде отворена и ще направим първия плаж на Бяло море, започнаха записванията и желаещите могат да се записват в офиса на „Алфатур”.  Започнаха записвани…

Цялото интервю четете в печатното издание на „Благоевградска ВЕСТ“

 

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене