Без категория

Преглед на местния печат

печат

В.“Вяра“
Туристи настръхнаха: Въртят далавери с билетите за паркинг пред Рилския манастир, Николай Стойчев: Има ли полицаи в тази държава
Туристи изгоряха с измислени билети на платения паркинг на Рилския манастир. За цял ден престой таксата е 4 лева – за нея обаче касови бележки не се издават. Те са заменени от зелени талончета, които по-късно служителите на паркинга събират от колите и ги препродават. Това зелено талонче трябва да стои на колата. „От пръв поглед проличава, че билетът е фиктивен. За да се издаде касова бележка, зеленото талонче трябва да бъде върнато – вероятно за да бъде препродадено. Оказва се, че тази практика е масова.

Подпалиха джипа БМВ Х5 на дървения бос Пешо Алармата от село Полена, мерцедесът на данъчната Румяна от село Полето се размина с опушен фар
Неизвестни лица подпалиха джипа на дървен бос от симитлийското село Полена, познат като Пешо Алармата. Скъпият автомобил БМВ Х5 лумна малко след полунощ в Благоевград. Луксозното возило било паркирано на ул. „Слава”, където Пешо Алармата бил на гости на своята дългогодишна приятелка, данъчната служителка Румяна П., научи „Вяра”. Той паркирал автомобила си пред кооперацията, намираща се в близост до тази, в която Румяна живее.

Млада жена от Долно Осеново падна от коня си на път за нивата, закараха я с мозъчно
40-годишната Анелия Пламенова Кландова от симитлийското село Долно Осеново е в болница с комоцио и мозъчен оток, след като бе хвърлена от уплашен кон. Инцидентът стана призори вчера в центъра на селото. Анелия тръгнала за нивата, яздейки домашния им кон. За нещастие малко след центъра на селото покрай нея минал автомобил с висока скорост. Животното се подплашило и хвърлило ездачката си на земята. При падането Анелия ударила главата си. Наблизо имало две жени, които веднага подали сигнал за първа помощ на тел. 112.

Ансамбъл „Пирин” тръгва на лятно турне, първият концерт е на международния фолклорен фестивал в Челопеч
Ансамбъл „Пирин” изнесе двучасов концерт на Първия международен фолклорен фестивал „Златен прах Челопеч” в село Челопеч. Пъстрата програма на прославената благоевградска трупа започна с „Гурбетчийски предсватбени игри”. Ансамбъл „Пирин” показа пред гостите на фестивала красотата на пиринските, шопските и тракийските танци.
Следващата проява на ансамбъла е на XIV събор за народно творчество „Пирин пее” на 2 август в местността Предела. Талантливите момичета и момчета на Данислав Кехайов ще закрият галавечерта от 20,30 часа.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене