Connect with us

БСП

Социалисти от Пловдив на протест: „Гергов – вън от БСП!”

Published

on

Националният съвет на БСП да изключи Гергов от партията, искат редовите й членове

С лозунги „Гергов – вън от БСП!“, „Гергов – предател!“, „Стига герговщина!“ и „Гергов + Бойко = Вечна дружба!“ повече от 60 социалисти излязоха на мълчалив протест срещу олигарха Георги Гергов и ръководството на градската организация в Пловдив пред сградата на БСП в Града под тепетата, където е и барелефът на Димитър Благоев-Дядото.

Акцията се проведе минути, след като пловдивските социалисти поднесоха венци и цветя пред барелефа на Димитър Благоев по повод 164 години от рождението му.

Самият Гергов, изненадан от издигнатите лозунги, и озовал се очи в очи с протестиращите, подмина пренебрежително със свитата си от десетина човека на  влизане в сградата на партията.

Към протестиращите се включиха и 12 членове на градския съвет на партията в Пловдив, както и Атанаска Тенева член на ИБ на БСП и трима членове на НС на БСП от града.

С протеста местни социалисти се надяват Националният съвет да фокусира вниманието си върху искането за изключване на Гергов от партията на заседанието си  утре /13 юни/.

Без кворум е останало свиканото тази вечер в 18:00 часа заседание на градския съвет на Пловдивската организация. Протестиращите заявиха, че няма да отстъпят и ще останат пред пловдивската централа на БСП, като няма да позволят отново да бъде изфабрикувано решение без кворум, както се случвало през последната година. Целта на свиканото заседание очевидно е утре на НС на партията в София, Гергов да пристигне с решение, взето без кворум, за личната му подкрепа и за промяна на партийния устав,  водеща към това  председателят на БСП да се избира на конгрес, а не пряко, споделят социалистите.

В началото на седмицата над 350 членове от Пловдив се подписаха под искане за изключване на Георги Гергов от партията и го внесоха в центрата на БСП с настояване Националният съвет да се произнесе на първото си заседание.

Участниците в протеста с възмущение разказваха, че Бойко Борисов е чест гост в имението на милионера в село Ягодово. Освен Бойко в имението редовни посетители били и Кирил Добрев и Красимир Янков. Техни визити били забелязвани в последните седмици – влизали инкогнито в имението на олигарха, на когото принадлежат думите „Аз съм десен човек, БСП е минало“, споделиха социалисти, наблюдавали движението около имението на милионера.

Социалистите в Пловдив са твърдо решени с протеста си да заявят пред от централното ръководство, че е наложително да предприеме крайни действия и да върне партията в рацете на редовите социалисти.

„Не искаме да търпим тези безобразия повече и очакваме спешни действия  от страна на националното ръководство”, заявиха протестиращите и разкриха, че: „Сделката е Кирил Добрев – председател, а Гергов зам.-председател с ресор коалиционна политика и съвместно управление с ГЕРБ”.

Исканията на подписалите пловдивчани с настояване за изключването на Гергов срещат все по-голяма подкрепа от членове на БСП в цялата страна.

Припомняме, че в централата на БСП в София бяха получени много писма от различни структури на социалистите в страната, които искат пловдивският олигарх Гергов да бъде изключен от редиците на социалистите.

коментара

БСП

Проф. Шаренкова: БСП е ярка опозиция от 4 години, докато други протестъри от т. нар. градска опозиция бяха министри на Борисов и негови клакьори

Published

on

Така нар. Отровно трио, което се самоназначи да води гражданския протест срещу управлението на Бойко Борисов, преди ден роди абсурдния политически нонсенс: „Всички срещу ГЕРБ, но без БСП и ДПС”, защото те били… съучастници на властта!?

Протестът в началото обедини енергията на хора от различни социални групи, като водещи бяха младите и образовани българи, които ярко изразяваха желанието да си върнат превзетата от мафията и мутрите държава. Те искаха едно – нормалност – да работят и да отглеждат децата си в Родината! От самото начало към протеста се включи Корнелия Нинова и хиляди социалисти, които не пожелаха да го партизират – за да остане той граждански и всенароден.

Та този справедлив протест, който повече от три месеца изпълваше площадите на България и големите европейските градове, в последно време започна леко да заглъхва.

Ето защо „опорната точка” на Триото (без БСП и ДПС) не само че допълнително го обезсилва, но тя е против елементарната политическа логика и процеси. Защото БСП и ДПС са втората и трета политическа сила както в настоящия парламент, така в социологическите прогнози, дори и на проправителствените агенции. Левицата от месеци е почти изравнена с ГЕРБ, а ДПС въпреки сатанизирането на почетния председател д-р Ахмед Доган запазва традиционното си влияние. И в този момент, когато властта е морално и политически делегитимирана, изключването на тези системни и с европейско присъствие партии, е нелогично и фактически обслужва ГЕРБ и порочния модел на управление! Триото се „ослушва” по отношение на истината! А тя е една – БСП беше първата партия, която обяви битка със Задкулисието и систематично формулираше алтернативи на управлението на Борисов.

Изработи „Визия за България”, която обедини леви идеи с тези на центристки, патриотични и екологични партии и организации. Отказа коалиция и постове, водеше последователна опозиционна политика, разкри огромни корупционни скандали, беше парламентарен защитник на майките и хората с увреждания, на пенсионерите, на дребните производители и фермери, защити националните традиции и първа се обяви срещу антиконституционната джендърска Истанбулска конвенция и Пакта за миграция.

Неслучайно редица социални политики на БСП бяха заимствани от управляващите по време на COVID кризата, за да се преодолеят огромните социални и регионални неравенства! А днес дори директорът на МВФ Кристалина Георгиева призна, че плоският данък е вреден за България и икономиката ни. Това е звучен шамар за Сергей Станишев и политиката на ПЕС, които въведоха плоския данък през 2008 г., но и за Борисов и неговите министри, които пазят плоския данък като свещена крава!
БСП е единствената политическа партия в България, която се стреми да изпълнява волята на своите избиратели и да изпълни със съдържание идеята за представителна демокрация. Това се случи с прекия лидерски избор, който е новаторски за България и модерна европейска практика. На конгреса си социалистите показаха, че са единни зад водената от Корнелия Нинова линия – социалистическа, патриотична и утвърждаваща националните интереси в многополюсния свят.
БСП е ярка опозиция от 4 години, докато други протестъри от т. нар. градска опозиция бяха министри на Борисов и негови клакьори. Отровното трио не може да изключи БСП от процеса на промяната, колкото и това да се иска на някои по-стари или нови политически играчи. Никой няма монопол над протеста, над желанието за промяна, над битката за свобода на словото, за върховенство на закона и справедливост.
Алтернатива има, но тя не може да е само на думи, чрез лозунги и пърформанси. Трябват политическо лидерство и позиции, действия и програма (каквато днес има само БСП). А на изборите българският народ ще реши кому да повери управлението на държавата. Затова, ако искаме да отстраним корумпираната мафиотско-мутренска власт, трябва всички да се обединим срещу ГЕРБ, ама наистина всички! Иначе Борисов ще ни управлява безкрай…

коментара

Continue Reading

БСП

Нинова пред Изпълнителното бюро и председателите на съвети: Моля ви, без популизъм. Каквото обещаем сега, трябва да изпълним

Published

on

БСП продължава курса на организационно укрепване и повече функционалност в работата на своите органи. В тази връзка се проведе и първото съвместно заседание на новоизбраното Изпълнително бюро и новите председатели на съвети. Взе се решение всеки съвет да направи детайлен анализ на работата на съответното министерство в кабинета Борисов, в какво състояние е институцията по отношение изпълнение на политиките и от финансова гледна точка. Съветите трябва не само да идентифицират проблемите и откритите въпроси, но и да предложат начини за тяхното решаване. Те ще трябва да изготвят теми за питания, които депутатите от ПГ на “БСП за България” да внесат като въпроси към съответните министри.

Друга задачи, които трябва да бъдат изпълнени, е организиране на срещи с браншови организации, привличане на експерти по управленски теми, изготвяне на предизборна платформа, чиято база да е програмата за управление на БСП – „Визия за България“.  Платформата трябва да се подложи на максимално широко обсъждане с хората и социалните групи, които засяга.

„Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще се ангажираме само с политики, които са изпълними. Всяко управление след Борисов ще е много трудно. Цели системи и сектори ще изискват възстановяване. Тоест, всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо при едно евентуално управление. Приоритетни за левицата теми трябва да са: здравеопазването, икономиката, доходите и образованието“, очерта посоката на действия лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ