Прогноза за времето – 12 юни (петък)

Днес облачността ще се задържи по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони около и след обяд, интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са  между 21° и 26°, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане почти без промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, кратък дъжд и максимална температура 25 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 18-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, около и след обяд придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 – около 7°.

В събота преди обяд ще има повече слънчеви часове, но около и след обяд отново на места, главно в западната половина от страната и в североизточните райони, ще превали и прегърми.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене