Рамадан Аталай: ДПС е единствената партия, която предложи 9% ДДС за детските храни

ДПС е единствената партия, която предложи 9% ДДС за детските храни, като намалението ще е към крайния потребител. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай пред Нова Телевизия.

Припомняме, че с промените в закона за ДДС депутатите приеха 9% ДДС за пелени и храни за бебета и малки деца – адаптирани млека, прахообразни каши, пюрета. Предложението бе на депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и зам.- шефът на ПГ на Движението Йордан Цонев. Рамадан Аталай коментира и темата с цената на парното. Изказването на премиера, че той ще махне председателя на КЕВР създаде впечатлението, че цените се определят от премиера, а това не е така, заяви Аталай. Цената на топлоенергията ще бъде с 15% по-ниска от 2019 година, обществото да бъде по-спокойно, а, защото „Булгаргаз“ направи договорките за намаление на газа още миналата година. Ако сте плащали 110 лева, тази година ще плащате 85 лева. Нека не се намесваме в работата на КЕВР, призова Аталай.

Депутатът изрази и позиция относно създаването на държавна петролна компания. „Приветстваме създаването на данъчни складове нека и други фирми да могат да складират горива. Кой ще проверява наличностите в складовете? Ще имат ли възможност държавните бензиностанции да се състезават с другите бензиностанции? Ако държавните бензиностанциите получават на преференциални цени горива, това вече не е пазар. Как така е допуснато да има монополист на този пазар?“, постави редица въпроси Аталай. Той коментира и споровете относно създаването на доброволческите отряди. „Тези текстове преди две години се опитаха да ги прекарат през закона за устройства на територията. Тогава се създаде същото напрежение като това вчера. Тогава бяха оттегляни тези текстове, заяви Аталай. Това са щпицгрупи, едни образувания на обществото, които според националистите трябва да се борят с престъпността на малцинствата, заяви Аталай за идеята за доброволческите отряди. Ще се появят отряди на Расате, на Динко ….прогнозира Аталай. „Във всяка демократична държава законността се осъществява от Министерство на вътрешните работи, заяви още депутатът. Има място за всякакви политически формации, стига да си намерят последователи, заяви депутатът на въпрос дали има притеснения че има заявки от доста партии за влизане в парламента. Винаги сме си гледали нашия двор и без да се намесваме в друга политическа сила, подчерта Аталай.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене