Задържаха наркобоса Фикрет от петричкото село Яворница

Пловдивски полицаи щурмуваха в късния следобед в сряда петричкото село Яворница. Обект на атаката бе домът на Фикрет К. – един от най-известните благоевградски наркотрафиканти, съобщиха от полицията в Пловдив.

На 8 юни в хода на специализирана полицейска операция за разпространение на наркотици, служители на криминална полиция и специализирани полицейски сили спрели за проверка на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и улица „Напредък“ в Пловдив лек автомобил „Хонда“.  49-годишният водач на превозното средство бил жител на Яворница, криминално проявен и многократно осъждан по линия наркоразпространение.  Задържаният мъж, познат на полицията с прякора „Фикрет“, бил освободен от затвора в Бобов Дол само преди няколко месеца.

При последвалото претърсване на колата му бил иззет хероин с тегло 2,52 грама.  После било установено, че „Фикрет“ често пребивава при своя „връзка“ в Костенец. Там отсядал в жилище, ползвано за хероиново депо. Последвало претърсване на адреса в Костенец, където се намирало депото.

Жилището било обитавано от 51-годишен мъж, който изтърпявал наложена мярка „домашен арест“ за разпространение на наркотици. Полицаите проникнали в барикадирания апартамент, но открили  6,4 грама хероин. Той бил във формата на остатъци по празни опаковки от вече изхвърлен наркотик. В последствие бил щурмуван и домът на Фикрет в благоевградското село, откъдето е иззет близо 1кг и 700 грама чист хероин.  Иззети били три електронни везни и още две вещества,  използвани за примеси. Близо 900 грама е откритата „катка“ и бяло вещество- лидокаин и кофеин с приблизително същото количество.

Наркодилърът „Фикрет“ е добре познат на пловдивската полиция. Задържан е при две нейни акции през 2007г и  2009 г. При последната от тях е разбита организирана престъпна група, която трафикантът е ръководел от затвора. Тогава са били арестувани и мулета, ангажирани в мрежа за разпространение на хероин територията на Пловдив.

Работата на полицията продължава под надзора на компетентната прокуратура.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене