„Атака“ внесе отмяна на Закона за социалните услуги

Той е бич за българските семейства

ПП „Атака“ внесе закон за отмяна на Закона за социалните услуги, който трябва да влезе в сила от 1 юли.

„Искаме не отлагане, не преформатиране, а пълна отмяна на този антисемеен закон. Философията му е грешна. С този закон държавата дава на ишлеме грижата за българските граждани на частни организации и НПО-та. За нас това е неприемливо. Социалната сигурност е част от националната сигурност. Не може да се допуска в социалния сектор да се осъществява частна дейност, чиято основна дейност е печалбата”. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов.

Той припомни, че „Атака“ и в края на миналата година поиска пълна отмяна на скандалния закон, а не неговото отлагане с 6 месеца. Тогава предложението им беше отхвърлено.

Чуколов обясни, че е бил поет ангажимент от министър Сачева и зам.-министър Султанка Петрова от ВМРО, че законът ще бъде променен след широко обществено обсъждане, но това не беше направено.

Той припомни и за позицията на Българската православна църква, която също се обяви срещу Закона за соц. услуги. По думите му не трябва да бъде приеман закон, който не съвпада с ценностите на българския народ.

„Беше предпочетено да се отложи проблемът, за да затихне шумът и да се види какво ще се случи след половин година. Нищо не се случи. Недоволството, което има към този закон, отново набира сила с приближаване срока за действието му”, обясни Чуколов.

От ПП „Атака“ са категорични, че социалната грижа трябва да бъде грижа на държавата, а не на чужди организации. „Недопустимо е НПО да влезе в дома ти и да ти каже как да възпитаваш детето си и как да се грижиш за него”, заяви Чуколов.

„Какво ще стане, ако приемем закон за банковите услуги? Дейността на БНБ, например, да се даде на частни фирми или ако се приеме закон за военните услуги и държавата да плаща на частни компании да охраняват границата ни. Това е недопустимо и не трябва държавата да абдикира от социалния сектор”, допълни депутатът.

„Нашата грижа е българското население. Държавата трябва да бъде на мястото си”, заключи Чуколов.

Припомняме, че за пълна отмяна на закона, както предлага партия „Атака“, се обявиха още десетки родителски организации и хиляди протестиращи в цялата страна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене