Определиха датите за абитуриентски балове в Благоевград

Абитуриентите от Благоевград масово се стягат за балове. Празненствата на дванадесетокласници ще се проведат в края на юни и началото на юли, а стотици младежи тръпнат в очакване официално да отпразнуват завършването си. Така например 156-имата зрелостници на Езиковата гимназия ще получат дипломите си на 23 юни, нагласите са балът им да бъде на 25 юни, като предстои това да бъде съгласувано с община Благоевград и полицията.

„Да, ще имаме бал. И той ще е на 26 юни. Сутринта в училищния двор ще се състои церемонията по връчването на дипломите, а вечерта абитуриентите ни ще празнуват заедно с випускниците на Националната хуманитарна гимназия”, съобщи директорът на Благоевградската професионална гимназия Антон Драгоев.

Антон Драгоев

„По всяка вероятност ще имат бал, но още не са фиксирали конкретна дата”, коментира директорът на СУИЧЕ Светлин Абаджиев.

Мащабно проучване с въпроси към дванадесетокласниците искат ли да има бал и на коя дата са провели от Математическата гимназия. След среща между учители и родители е взето решение 160-те абитуриенти на ПМГ ще празнуват на 25 юни, а раздаването на дипломите да е на 26 юни от 17 часа.

Светлин Абаджиев

Очаква се балът на V СУ да е на 3 юли, а ден след това и този на завършващите Професионалната гимназия по икономика. По този повод директорът на ПГИ Ася Бояджиева подчерта, че първо ще видят каква ще е обстановката и положението след 15 юни, когато изтича обявената извънредна епидемична ситуацията.

Ася Бояджиева

„Планираме на 26 юни да направим тържеството  две в едно – изпращане на абитуриентите и връчване на дипломите, след което на 4 юли да бъде балът”, сподели А. Бояджиева.

Както е известно, абитуриентите от благоевградските училища бяха направили резервации за 24, 25 и 26 май, когато по традиция са баловете. С обявяването на извънредното положение повечето от тях не си взеха капарото, дадено за ресторант, а сега просто определят други дати или, образно казано, абитуриентските се изместват с един месец.

Що са касае до организацията и провеждането на баловете, директори коментираха, че предишни години от общината винаги са се свързвали с училищата, за да са наясно кой какво планира. Сега обаче никой от местната изпълнителна власт не е потърсил ръководителите на учебни заведения, а един от въпросите, вълнуващ младежите, е ще има ли дефиле по червен килим и арка през центъра на града.

В тази връзка на 8 юни репортер на „Струма” изпрати запитване до община Благоевград с въпроси: Ще има ли балове това лято, проведени ли са разговори с училищните директори по темата и по какъв начин община Благоевград ще съдейства за организирането на провеждането на баловете?

Ето и получения отговор: Към дата 8 юни в община Благоевград няма постъпили писма от директорите на училища относно заявени дати за провеждане на абитуриентски балове. Община Благоевград ще предприеме необходимите действия за организиране на тържествата в чест на дипломирането на випуск 2020. Oчакваме заявления от училищните директори, отговориха от община Благоевград. в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене