Прогноза за времето – 7 юни (неделя)

Днес облачността над страната ще е по-често значителна с краткотрайни превалявания от дъжд. Над отделни райони на страната ще има интензивни валежи, придружени от гръмотевици, предаде БГНЕС.

Над източната част от страната времето ще е по-благосклонно, ще има повече слънце. Максималните температури ще са в интервала от 23 до 28 градуса. В Северна България и по Черноморието ще е по-топло.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, кратък дъжд и максимална температура 26 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на отделни места в следобедните часове краткотрайно ще превали. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Максимални температури между 23 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала.

Над планините също ще е облачно и ще вали, като в ранните часове се очакват превалявания от сняг по високите места на Рила и Пирин. Вятърът по Черноморието ще е слаб и предимно от изток. Температурата на морската вода е 17-18 градуса.

В понеделник и вторник повече слънце ще има в часовете преди обяд и над източните райони. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в Западна и Централна България, ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене