Собственик на шивашки цех в Брезница ще строи хотел на територията на „Огняновски минерални Бани“

Шивашкото дружество , Сибия“ ЕООД  с управител Саид Заимов и адрес  село Брезница община Гърмен е вече с одобрен проект  за изменение на подробен устройствен план – план за регулация и застрояване на ПУП-ПРЗ  на УПИ 3-3 ,квартал 3 по плана на курорт „Огняновски минерални бани“ намиращ се на територията на община Гърмен с ново предназначение на имота ,за хотел и предвиждане на задънена улица за по- добър достъп .

Инвестиционният проект на дружеството „Сибия“ ЕООД  е одобрен със заповед № 390 от 04.06. 2020 година на кмета на община Гърмен Феим Иса  на база постъпило заявление от инвеститора с вх. УТ 2117-29/от 06.03.2020 г.

Със Заовед № 317 от 15.05. 2020 година кмета на община Гърмен Феим Иса е разрешил да се изработи въпросният проект и с последващата заповед №  390 от  вчера проекта на „Сибия“ ЕООД е вече  одобрен от кмета на общината .  Проекта е бил обявен за обществено обсъждане и по него не са постъпили възражения и съответно други предложения. Изработеният проект е разгледан ,и одобрен  от Експертен съвет по устройството на територията на община Гърмен  с Решение №55, и Протокол №6 от 03.06.2020.Проекта за изменение  на ПУ-ПРЗ е изработен върху действащият план на курорт „Огняновски минерални бани“ .

Според документацията , разрешената височина  на хотела на „ Сибия“ ЕООД е до 12 метра височина и озеленяване над 20% от терена .

Заповедта на кмета на община Гърмен Феим Иса  относно одобреният проект за изменение на подробния устройствен план –  план за застрояване на УПИ 3-3,в квартал 3 от плана на курорта „Огняновски минерални бани“ подлежи на обжалване по реда на чл. 215,ал.1 и ал.4 от ЗУТ в 14 дневен срок пред Административен съд Благоевград ,чрез Общинска администрация Гърмен .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене