Без категория

Червени хватки: Кметът на Дупница Методи Чимев уволни съпругата на Вергил Кацов – Марина, кумашинът й Иван Ибришимов откри офис за нея до кметския кабинет

169-01-01-uli-0-copy

Горският цар на Кюстендил Васил Пуров коронова бившата еколожка на Братя Галеви за шеф на дупнишкия офис

Съпругата на общинския съветник земеделец Вергил Кацов – Марина, започна работа в новооткрития офис на Регионалната дирекция по горите-Кюстендил, който заработи в Дупница преди евровота. Лентата срязаха кметът на общината Методи Чимев и депутатът Иван Ибришимов. Сред присъстващите на церемонията бяха директорът на РДГ в областния град Васил Пуров, шефове и служители на горски стопанства в района.

„Дупничани доживяха кмет и депутат от различни политически сили да резнат заедно лента. Това е формулата на успеха и се надявам да не е единствената лента. Тази придобивка ще улесни дупничани. С разкриването на офис на кадастъра и на дирекцията по горите те ще получават по-добро административно обслужване”, каза Ибришимов. „Не само че е редно да се прави така, но е желателно. Политическите пристрастия не водят до добри резултати”, посочи и Чимев.

Оказа се, че преди да среже лентата с Ибришимов, Чимев е отстранил от поста еколог на общината – съпругата на съветника. Той обаче не си е давал сметка, че прерязва лента тържествено, за да влезе в офиса кумашинката на Иван Ибришимов – Марина.

Известно е, че Иван Ибришимов и Вергил Кацов се сродиха. Иван Ибришимов стана кум на децата на Кацов, двамата имат и общ бизнес. Те купиха скъп медицински уред за над 100 000 и изкарват пари с него в офис центъра на Дупница.

Директорът на РДГ Васил Пуров седна в поста с протекциите на БСП. Сега си обясняваме совалките на лидера на БСП Станислав Павлов и Иван Ибришимов ден през ден до кабинета му в Кюстендил, коментират кюстендилци.

Чимев е първият кмет, който реши да сложи край на шуробаджанащината в общинската администрация. Дупничани и цялата културна общественост са потресени от факта, че местните политици използват своите позиции, за да назначават на хранилка свои близки и роднини в общината и да печелят общински поръчки като подизпълнители чрез фирми на мама и на тате.

Съпругата на Кацов работи в общината от времето на Братя Галеви. Известно е, че той беше един от най-доверените хора на Пламен Галев и беше удостоен с поста шеф на автотърговцита на учредително събрания на дружеството им.

„Аз съм доволен от отварянето на офис в Дупница, защото основната функция на Регионалната дирекция по горите е превенцията по отношение на нарушенията и контрол над горските територии. Отварянето на този офис облекчава режима за достъп до горите по отношение на административното обслужване. Това от своя страна ще доведе до намаляване на нарушенията. Защото когато един административен режим е тежък, той се прескача и пренебрегва. Офисът ще е полезен на Дупница и съседните общини”, посочи при откриването на офиса Пуров. Чимев подари на директора на РДГ икона на свети Иван Рилски. Офисът се намира на третия етаж в сградата на общината. Там работят трима-четирима служители, които обслужват жителите на общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня, които преди това пътували за необходимите им услуги до РДГ в областния център. Специалистите извършват консултации, свързани с ползването и опазването на горските територии, контрол и текущи проверки по Закона за горите. Гражданите могат да подават жалби и сигнали.

За по-специфичните услуги ще се осигурява и онлайн връзка по скайп с работещите в дирекцията в Кюстендил в реално време. Ще има и приемни дни на служители от Дирекция по горите в Кюстендил.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене