Без категория

Преглед на националния печат

печат

“Сега”
Актуализация на бюджета все пак няма да има
Актуализация на бюджета на държавата и на Националната здравноосигурителна каса няма да има. Часове след като парламентът – с гласовете на ДПС и ГЕРБ – прие със скандали на първо четене проекта на правителството, Бойко Борисов обяви, че напуска НС. „Дотука беше!“, отсече бившият премиер, бесен от коментарите за обвързването на партията му с ДПС. Без ГЕРБ и „Атака“ парламентът трудно ще събере кворум, още повече че БСП също е срещу актуализацията на държавния бюджет.

Правителството взе спорни решения в последния момент
Последното заседание на кабинета „Орешарски“ се превърна в еманация на целия едногодишен мандат на подалото оставка правителство. На вчерашното си заседание министрите са разгледали спорни решения като концесиите и собствеността в зимните курорти Банско и Пампорово, както и за изграждането на VII блок на АЕЦ „Козлодуй“. Какво обаче точно са решили вчера така и не стана ясно, след като и самите министри не успяха да го обяснят. Премиерът предпочита да мълчи по тези въпроси.

“24 часа”
Депутати за един ден – не стигнаха нито до микрофон, нито до кюфтетата
15 часа работи като депутат от ГЕРБ проф. Цонка Иванова от Тракийския университет. Но не защото не искаше – просто се закле едва преди седмица на мястото на бившия шеф на НАП Красимир Стефанов.

“Стандарт”
Висш чиновник искал подкуп
Висш чиновник от изпълнителната власт е изнудвал крупен чуждестранен инвеститор. Сигналът е подаден вчера в Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР) от компания със 130-годишна история. Тя е кандидатствала за концесия. Това научи „Стандарт“ от източници в БОРКОР. Тепърва ще се изяснява дали става въпрос за подкуп, изнудване или търговия с влияние.

БСП вади половината партии от коалицията
Стрес-тест за реалните гласове от членове и симпатизанти остави 2/3 от партиите сателити на БСП зад борда от предстоящата нова коалиция, научи „Стандарт“ от високопоставени източници на „Позитано“ 20. Подробният анализ до дни ще е на бюрото на новия председател на БСП Михаил Миков.

“Монитор”
Поморие става Дубай
Поморие се готви да заприлича на Дубай като изгради изкуствени острови с атракциони в морето подобно на тези в емирствата. Бизнесмени от Катар, Абу Даби, Китай и Южна Корея дори вече оглеждали района и са обсъждали възможностите за това строителство.

Цветан Василев захранвал Бареков с 300 бона на месец
Поне по 300 бона на месец е давал скандалният банкер Цветан Василев на лидера на ББЦ Николай Бареков.
Това заяви вчера пред Нова тв Яне Янев, като заяви, че е предал на прокуратурата документ, доказващ, че новоизпеченият политик и евродепутат е бил на хранилка при мажоритарния собственик на КТБ. По-късно пък държавното обвинение обяви, че започва проверка по този сигнал, като тя ще е част от мегаделото за източването на КТБ.

“Капитал Daily”
Земеделското министество продаде евтино земя на „Южен поток България“
Ден преди да подаде оставка – на 22 юли т.г., правителството на Пламен Орешарски е продало на дружеството „Южен поток България“ близо 360 дка горски фонд близо до Варна. Сделката, за която вчера съобщи сайта „Биволъ“ и проверка на „Капитал“ в имотния регистър я потвърди, е била сключена от Министерството на земеделието и храните, а цената, на която са продадени терените, е малко под 13.2 млн. лв.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене