„Левски“ събра 600 000 лв. за 20 дни

Платиха заплати с дарението от „Интръст“ на Делян Пеевски

„Левски“ събра малко над 600 000 лв. само за 20 дни, съобщиха от „Герена“. След подновяването на кампанията за събиране на средства в касата на „сините“ са постъпили 299 886 лв. от дарения и 295 284 лв. от продажбата на виртуални билети за 106-годишнината.

Както е известно, привържениците изкупиха целия стадион, който беше пуснат в продажба втори път. 36 271 лв. пък са приходите от продажбата на артикули от фен магазина.

Заради активността на феновете от клуба обмислят да пуснат виртуални билети и за първия мач от рестарта на първенството. Той ще се играе без публика на 5 юни от 21:00 ч.

Каузата за събиране на средства беше подкрепена и от бившия вратар на „сините“ Боян Йоргачевич. Сърбинът се снима с маска и шал на клуба като част от инициативата „Защити себе си, помогни на Левски“.

Дарението от фирма „Интръст“ на Делян Пеевски в размер на половин милион пък е използвано, за да бъде платена по една заплата на играчите, съобщи „Блиц“. Така е блокирана възможността те да разтрогнат договорите си по вина на клуба, което би вкарало Левски в големи проблеми.

Възнагражденията по време на извънредното положение бяха намалени, след като играчите подписаха анекси. Единственият, който не се съгласи на този вариант, беше Нуно Рейш. Португалецът обаче разтрогна договора си по взаимно съгласие, без да предявява финансови претенции. През лятото вероятно ще го последват и други чужденци. Ясно е, че Дени Алар ще си тръгне, тъй като договорът му за наем изтича и клаузата за закупуване няма да бъде задействана. Някои играчи ще бъдат продадени, като най-много пари могат да се изкарат от Ейолфсон и Найджъл Робърта. Заплатите на тези, които останат, най-вероятно ще бъдат драстично намалени.

„Левски“ ще загрее за дербито с „Лудогорец“ срещу „Витоша“. Контролата беше договорена още преди седмица, но след това бяха променени денят и часът на мача. Той ще се играе в петък от 17:00 ч. на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ и ще е без публика. Контузени играчи няма и треньорът Петър Хубчев ще може да разчита на всички.

Продължават и подобренията по клубната база. Този път беше направен частичен ремонт на общежитията на юношите, съобщава dsport.bg. Той стана възможен благодарение на фен на „Левски“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене