Сензационни СНИМКИ от безпрецедентния кокаинов удар в София

На 31-годишния СГП е повдигнала обвинение за държане на наркотични вещества с цел разпространение в големи размери.

На 24 май полицейски екип на Седмо РУ предприема проверка на водач на лек автомобил „Мерцедес“, паркиран в района на ж.к. „Студентски град“ в София. Шофьорът е имал неадекватно поведение, при поискване на документите, той се е смутил, а излизайки от  колата автоматично е затворил вратите, носел е и голяма сума пари. При предприетото претърсване,  наркотичното вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, е намерено в багажника на колата в два сака, обясни директорът на СДВР. Общото тегло на откритата високорискова дрога възлиза на 39 729,61 грама, тя е била предназначена за разпространение, като цената й на уличния пазар би могла да достигне 10 млн.лв..

Прокурора Антоанета Панчева обясни, че с прокурорско постановление обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Внесено е искане в СГС за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража”, тъй като деянието е с изключително висока обществена опасност.

Директорът на СДВР благодари сърдечно на колегите си за професионалната работа и уточни, че работата за установяване на други участници в престъпната схема продължава. Наред с противодействието на наркоразпространението на територията на София – линия, по която се работи изключително сериозно, на базата на отчетена тенденция на завишаване на  кражби и посегателства над собствеността, СДВР и районната прокуратура насочват усилията си и започват ежеседмични акции срещу битовата престъпност, коментира още старши комисар Георги Хаджиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене