ЦСКА 1948 сформира ударен тандем в защита с неврокопчанин и откритие на „Славата“

Новакът в Първа лига ЦСКА 1948 сформира ударен тандем в центъра на защитата с неврокопчанин и откритие на „Струмска слава“. Авиаторите се подсилиха с бранителя на „Ботев“ /Пд/ Димитър Пиргов, който не се разбра за новия си договор с канарчетата и си тръгна със статут на свободен агент, след като изкара година и половина под тепетата. Пред бившия левскар имаше опция да замине за Кипър с протекциите на своя земляк Костадин Башов, който предизвика интереса на елитните АЕЛ, „Пафос“ и “Олимпиакос“ /Никозия/. Пиргов обаче предпочете да остане в родината. “Радвам се, че се разбрахме с ръководството, и нямам търпение да започна с новия си отбор. Мечтая си за челните места и трофей”, заяви по-малкият брат на вратаря на „Локомотив“ /Пд/ Илко Пиргов.

Кадърът на „Пирин 2001“ ще си партнира в ядрото на отбраната в предстоящата кампания със Симеон Петров, който в отминалото първенство на втория ешелон записа дебютния си сезон в професионалния футбол. Шанс за изява на 20-годишния талант даде наставникът на „Славата“ Владимир Димитров-Капело и младокът го използва по най-добрия начин.

“Започнах да тренирам в школата на „Лимож“ още на 6-годишна възраст, а когато станах на 18, преминах в състава на „Газелек Аячо“. Тази година се завърнах в България и се радвам, че бях забелязан от силен тим като ЦСКА 1948“, сподели Петров, който влизаше в полезрението и на „Славия“.

Същевременно от клуба потвърдиха разжалването на досегашния наставник Йордан Юруков и понижението му в помощник-треньор. Причината е, че разложанинът не притежава ценз да води елитен отбор. Засега отпада вариантът с временно разрешение от БФС, тъй като заради пандемията треньорският курс за „УЕФА Про“-лиценз е отложен за неопределеното бъдеще. Докато кадърът на „Македонска слава“ не го запише, функциите на старши ще бъдат възложени на друг. Все още не е ясно кой ще замести Юруков.

Новият тандем в защитата на авиаторите Д. Пиргов и С. Петров

ЕКИП „СТРУМА”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене