До къщите на село Копривлен от години има незаконно сметище! На никой не му пука – еле пък на кмета на селото!

От години до къщите на село Копривлен, в близост до домомете на хората, се шири незакононо сметище и на никой не му пука. Хора които живеят далече от този район, си изхвърлят безнаказано боклука, всички знаят, кои са но местният кмет не смее да се намеси защото го е страх да те му се разсърдят. 

Това не е част от сцена на българска комедия от миналото, а реален сюжет от десйтвителността в хаджидимовското село Копривлен. Три месеца държавата насъчраваше и задължаваше местните кметовме и ръководители да спазват санитарни мерки в селата и градовете, които управляват. Наливаха се луди пари за дезинфектанти, да се чисти и мие и да се пази населението от зарази.

На фона на цялата тази акция в село Копривлен, кметът с една ръка ръсеше дезинфектанти по улиците с другата си държеше оная работа, да премахне незаконните сметища в района, които също сеят зарази. До кога така, питат местните жители на Копривлен, които са преки потъврепвши от това властово безхаберие.

Чрез Топ Преса местните желаят да дадат публичност на проблема си, да се сезират компетентните институции, да се вземат марки и виновните – в това чмисло тези, които си хвърлят боклуците на такива места и тези, които с пасивността им позволяват да бъдат наказани.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене