До месец започва строежът на новото училище в Рибново

До края на месец юни започва изграждането на нова сграда на Средно училище „Йордан Йовков” и на реконструкцията на старата постройка в гърменското село Рибново, пише KMETA.bg. Договорът с фирмата-изпълнител „Престиж Бизнес” ООД бе подписан в края на миналата година. В сметката на школото бяха преведени 300 000 лева от Министерството на образованието и науката. С тези пари се плати за работния проект и за надзора.

„Необходими са ни 5,8 милиона лева, които държавата ще осигури. Собственикът на фирмата увери, че може да започне работа дори и да не са преведени парите. Нужно е да се извършат изкопни работи, трябва да се изкопаят около 10 000 кубика пръст, за да стигнем до кота нула. Строителството ще продължи над година, но след това учениците ни ще се обучават в по-голямо и модерно училище”, заяви директорът на школото – Манчо Джуркин.

Предвижда се изграждането на нов корпус, физкултурен салон, спортни площадки, нова ограда, саниране на сега съществуващата сграда. Тук учат около 500 ученици в 24 паралелки, работят 70 души, а класните стаи са само 16. Децата непрекъснато се увеличават, село Рибново е най-голямото като население в община Гърмен. Тук учат и децата от съседното село Осиково.

Източник: KMETA.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене