Костов изкара лаборантите от НБУ и агентите от ДС срещу Пеевски

  • Командира на тъмния преход носи шлейф от истории, чрез които разпродаде България за жълти стотинки на олигархията и е главният виновник за днешните социални неравенства
  • Тънка червена линия свързва секретните сътрудници  в мейнстрийма на подсъдимия Прокопиев

След като цяла седмица пионките на  задкулисието през мейнстрийма на подсъдимия олигарх  Иво Прокопиев разпръскваха лошо съчинени фейкове за  депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, Командира на тъмния преход Иван Костов взе нещата в свои ръце. Той  активира в петък „тежката артилерия“ – лаборантите от политическия му кръжец от Нов български университет.

От известно време силни паник атаки и фобии тресат олигархията. Поправката „Пеевски“ за КТБ спря вторичния грабеж на трезора, извършван под диктовката на белградския крадец Цветан Василев. Синдиците успяха да си върнат 1,25 млрд. лева. Обвързаният със задкулисните кръгове и обслужващ интересите на олигархията Висш адвокатски съвет, който беше в латентно състояние и на няколко години изпращаше по 1-2 искания за тълкуване до Конституционния съд, изведнъж се събуди. Съветът атакува промените в Закона за банковата несъстоятелност, стартирали през 2015 г., които уреждат възможността синдиците на КТБ да връщат в масата на несъстоятелността имущество с произход от банката. В рамките на това искане пред КС бяха атакувани и всички промени, придобили гражданственост като поправката „Пеевски за КТБ“ от 2018 г.

Даренията на депутата в битката с COVID-19 също изкараха извън кожата кръга „Капитал“, а последното от 500 000 лева за спасяването на любимия на половин България ФК Левски вече взриви мейнстрийма. Сега ролята на говорител на фейковете беше поверена на гл. ас. д-р Любомир Стефанов от НБУ, представен ни като политолог, вероятно от света на великите духове от университета, където се подвизава и друг любимец на Костов – Евгений Дайнов. Стефанов беше обслужен по БНР от видната протестърка Силвия Великова. Официално поканен по повод споровете за намаляване на ДДС, Стефанов не обели и дума за предложението на ДПС за 9% ставка за детски храни, фармацевтични продукти, включително памперси за деца до 3 години. То беше внесено в НС от Пеевски и неговите колеги – председателят на Движението Мустафа Карадайъ и зам-шефът на парламентарната група Йордан Цонев, като мощен инструмент за подкрепа на раждаемостта и демографската политика.

Вместо това Любомир Стефанов по опорните схеми на Прокопиевия мейнстрийм нападна даренията на Пеевски. Олигархията не е дала нито един лев в битката с коронавируса. Напротив – Прокопиев  обясняваше как човешките животи не са важни, а е важна икономиката. С други думи, парите са по-голяма ценност от живота. Само че Би Би Си разби на пух и прах твърденията на каолиновия бос. В анализ, посветен на епидемията от испанския грип, която избухна преди повече от 100 г., британската радио- и тв корпорация, доказа, че държавите, които навремето са се борили да запазят човешките животи, по-бързо са излезли от кризата.

Атаките срещу Пеевски от ударната група на троловете на  задкулисието стигнаха дотам, че някои се опитаха дори да му вменят „вина“ за Прехода. Само пропуснаха факта, че депутатът е роден през 1980 г. Това обаче не попречи на видния агент на ДС Илиян Василев от Фабриката за фалшиви новини да включи Пеевски в проект на ДС и номенклатурата на БКП, замислен в края на 80-те години, в писание в „Клуб Z“ на подсъдимия фармацевтичен бос Огнян Донев.

Доносниците от  тоталитарните тайни служби изживяха своя ренесанс при управлението на Иван Костов. Те са базов елемент в паралелната му държава, включваща обръчи от фирми, банки, НПО-та и подчинена съдебна система. Бившият лаборант на БКП доц. д-р Иван Костов, след като разруши СДС и прати тъмносиньото в кошчето на историята, основа Лаборатория за управление на рискове към НБУ. Тя официално се занимава с политически анализи и прогнози, а неофициално с модели за запазването на паралелната държава. Изгражда партии  като ДСБ, „Да, България“ и „Демократична България“ чрез техниките на политическо инженерство.  Всъщност Костов носи шлейф от истории, чрез които разпродаде България за жълти стотинки на олигархията и е главният виновник за днешните социални неравенства.

Тънка червена линия свързва агентурния апарат в мейнстрийма на Прокопиев, особено при създаването и разпръскването на фалшивите новини. Видният костовист и бивш посланик в Москва Илиян Василев – агент Сашо, представлява Първо главно управление на ДС (външнополитическото разузнаване на тоталитарния режим). Огнян Стефанов, създателят на сайта „Фрогнюз“, който играе ролята на пресцентър на БГ Мадоф и тиражира инсинуациите на агентите, е съдържател на явочна (конспиративна квартира) на Второ главно управление на ДС ( контраразузнаването на режима). Двамата ги свързва британското направление в ДС, шпионирали са поданиците на Обединеното кралство.

Автор на „Фрогнюз“ е нафталиненият маргинал Осман Октай – агент Огнян на Шесто управление на ДС – политическата полиция на Живков. Не е забравено и бившето УБО на ДС – чиито представител е самият Прокопиев. Та нали баща му беше офицер от УБО, което пазеше партийните велможи начело с Живков, а майка му беше волнонаемен служител в същото управление. Кръгът се затваря от подсъдимия фармацевтичен бос Огнян Донев, чиито сайт „Клуб Z“ е свързан с машината за фалшиви новини на Прокопиевите „Капитал“ и „Дневник“. Бащата на Донев е секретен сътрудник – агент Антонов, на ПГУ на ДС и е с три клетви към управлението. Няма нищо случайно, че още в петък вечер резюме на интервюто на лаборанта на Костов Любомир Стефанов  се появи светкавично във „Фрогнюз“.

Агентурният апарат се допълва от деца на тъмночервени родове, какъвто е провалилият се правосъден министър и виден грантаджия Христо Иванов. Името му нашумя тези дни покрай скандала с непрозрачната и опорочена процедура за избор на членове на новия Съвет за развитие на гражданското общество, след като Прокопиев успя да набута свои НПО-та, които да разпределят парите. Те са заделени от държавата за развитие на гражданското общество и за финансиране на проекти с обществено значение. Дясната ръка на Христо Иванов в Българския институт за правни инициативи (БИПИ) и понастоящем директор на института Биляна Гяурова-Вегертседер се оказа, че активно е участвала в разработването на проекта. В същото време БИПИ е сред кандидатите за членове на Съвета, но в крайна сметка беше отрязан.  В тази компания се появава и друга приближена на Прокопиев – Яна Бюрер Тавание от Управителния съвет на Българския хелзинкски комитет, който е сред богопазаните в Съвета. Дамата е бивш служител на каолиновия олигарх и екссъпруга на дългогодишния експерт по “Механизма за сътрудничество и оценка” в Представителството на Еврокомисията у нас Юри Бюрер Тавание.

Освен че беше личен приятел на Христо Иванов, Тавание не само в продължение на десет години обслужваше интересите на олигархичния кръг “Капитал“, но и се оказа консултант на „Антикорупционния фонд“ – бухалката на олигарха Прокопиев.  Тавание стана известен с постоянните си интриги срещу представители на Темида и клеветенето на България в Брюксел. Като отговарящ за мисиите по “Механизма за сътрудничество и оценка” той беше най-големият противник на отпадането му. Тавание цъфна на снимка с Христо Иванов и магистратите Весислава Иванова и Атанас Атанасов, които навремето управляваха грантовия Съюз на съдиите в България, щедро спонсориран от финансовия магнат Джордж Сорос. За антибългарската си дейност Тавание получаваше астрономическа заплата, взета от джобовете на европейските данъкоплатци.

Тези дни короната на фейковете си оспорват майката на фалшивите новини Стояна Георгиева и бутиковият сайт „Сега“  на газовия олигарх Сашо Дончев. Георгиева, която е приближена на Костов и негова бивша говорителка в премиерския му мандат, навремето пусна фалшивата новина в сайта си „Медиапул“, че Брюксел иска оставката на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Наложи се самата Еврокомисия да даде извънреден брифинг, за да обори фейка.

Преди дни „Сега“ изфабрикува, че в доклад на ЕК се посочвало, че мониторингът за страната ни нямало да падне. Оказа се обаче, че подобен доклад няма, поради което Брюксел опроверга поредния фейк. Тази интрига обаче беше скалъпена от олигархията, за да бъде атакувана държавата, а мейнстриймът на Прокопиев надуваше балона на лъжата, докато той не се спука.

monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене