ВИДЕО: Нелепа министерска заповед тормози 75-хилядното население на гоцеделчевския регион

_MG_5575

Решението за съкращаване на невоенния персонал на служители от РУП в гр. Гоце Делчев, следствие на което за обслужване на гражданите в паспортен отдел остава само една щатна бройка,  е по заповед на министъра на МВР Цветлин Йовчев.

Вече близо месец, гражданите се обслужват на едно-единствено гише, на което са преназначени две служителки, които, за да запазят работните си места, са се съгласили да  работят по на половин щатна бройка – на  две смени от по 4 часа.

Един и същи човек приема, обработва документите, прави снимки и връчва готовите лични документи на гражданите. Неистовата натовареност на служителите бави процедурата от което се образуват огромни опашки, а това изнервя до краен предел както чакащите, така и служителите.

Гоцеделчевското РУП обслужва жителите на четирите общини – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча с население над 75 000 жители, които се обслужват само от един служител и на едно гише. По данни от 2013 г. в община Благоевград живеят 77 400 души или само с около 2 500 повече от жителите на гоцеделчевския регион, които се обслужват от 15 служители на девет гишета!  Само за една смяна от четири часа на половиния щат едната служителка в Гоце Делчев приема по 50 заявления и връчва 60 документа за самоличност. За сравнение, 15-те служители от паспортния отдел на ОДП Благоевград за цял работен ден от осем часа обработват едва 30 комплекта документи на деветте гишета.

Впечатляващо разточителство на щатове за ОДП Благоевград и каква несправедливост за РУП Гоце Делчев.  Хубаво е да се изпълняват заповедите на министъра, но е безумно да се вземат лобистки решения с цел запазване на безсмислено голям брой от служители в Областната дирекция на полицията, за сметка на Районните управления на МВР в Пиринско, коментират неврокопчани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене