Без категория

Преглед на националния печат

печат

“Стандарт”
Пет часа совалки за VII блок за АЕЦ
5 часа совалки в София направи вчера шефът на „Уестингхаус“ Дани Родерик у нас. Той пристигна в София рано сутринта и успя да разговаря с премиера, президента, икономическия министър, както и с представители на различни политически сили.
По време на разговора си с премиера Пламен Орешарски Родерик изразил удовлетворение от свършената до момента работа по проекта за 7-и блок и че това е предпоставка следващият кабинет да потвърди намеренията на България за изграждане на нов реактор в „Козлодуй“.

БМВ нае наш автоапаш за съветник
32-годишен българин, подлудил Виена със серия от автокражби, работи като скъпоплатен съветник на водещите германски автомобилни марки и изнася лекции на австрийските и немски полицаи. Това разкри вчера бившият шеф на криминалното бюро в полицията във Виена Максимилиан Еделбахер. Българинът Димитър бил нает първоначално от БМВ, но заради популярността му започнал да съветва полицията и Германската застрахователна асоциация.

“Капитал Daily”
Здравната каса получи 225 млн. лв. с гласовете на БСП, ДПС и ГЕРБ
Очаквано и трите партии, които влязоха в пленарната зала във вторник – ГЕРБ, БСП и ДПС, подкрепиха на първо четене актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Общо 184 депутати гласуваха тя да получи допълнителни 225 млн. лв. от държавния бюджет.

Конституционният съд ще отмени таксата за зелените централи
Конституционният съд (КС) ще отмени въведената от началото на годината от парламента такса от 20% върху приходите на слънчевите и вятърните централи. В тази посока е проектът за решение на съдията, докладчик по делото – Димитър Токушев, но и на мнозинството съдии, научи „Капитал“ от източници в съда.

“Сега”
Данъчните престъпления са станали абсолютен хит
Данъчните, митническите и престъпленията във финансово-кредитната система са основните прояви на организираните банди у нас. Институциите не успяват да организират ефективна съпротива срещу тази престъпност, като причината за тяхната безпомощност са постоянните законодателни и кадрови промени. Това става ясно от отчета на МВР за първите шест месеца на 2014 г.

Външното министерство е готово с екшън план за българите в Либия
Министерството на външните работи евакуира вчера посолството ни в Триполи и има готов план за действие за спешно извеждане на българските граждани в Либия, ако такава необходимост възникне, научи „Сега“ от свои източници във ведомството. Близкоизточната държава е обхваната от нестихващи размирици и редица европейски страни вече подканиха гражданите си там да я напуснат. В началото на седмицата такова предупреждение към нашите сънародници отправи и ведомството на Кристиан Вигенин.

“Монитор”
Европа наема бавачки за братчетата на Гаврош
Деца от бедни или рискови семейства ще имат персонална бавачка, която ще им помага и ще се грижи за тях срещу заплата по европейски проект. Медиаторите ще взимат малчуганите от дома им и ще ги водят на детска градина или училище, за да не бъдат изхвърлени на улицата подобно на Гаврош от романа „Клетниците”.

ПОРОЙ ПОГУБИ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА, СИНЪТ Й ИЗЧЕЗНА
Възрастна жена инвалид загина, а синът й повече от денонощие е в неизвестност след опустошителния порой, изсипал се миналата нощ в габровското село Враниловци.
Природното бедствие започнало около 19 ч с проливен дъжд, градушка и бурен вятър. В дворовете на къщите и по улиците водата бързо стигнала до метър-метър и половина. В по-ниската част на селото някои от хората били принудени да се качват на покривите на къщите си, за да се спасят.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене