Нов случай на коронавирус в Благоевград, обищият брой на инфектираните у нас е 2 372

Лабораторно потвърдените нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 41, 11 от тях са в болница. 8 oт случаите са в София, 17 в област Пазарджик, където има огнище на заразата в завод за авточасти, 11 в Ямбол, 2 в Плевен. В Благоевград, Кюстендил и Смолян има по един нов случай. Направени са 1 450 изследвания, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Общият брой на инфектираните у нас е 2 372.

Регистриран е един заразен сред медицинския персонал. „Това е медицинска сестра в Кнежа”, посочи директорът на Центъра по заразни и паразитни болести.

Петима са починалите с коронавирус за деня. 78-годишен мъж в “Пирогов”, който бил с диабет, мъж и жена са починали в болницата в Пазарджик, 51-годишна жена с онкологично заболяване е починала в Стара Загора. 88-годишен мъж с инсулт е починал също в Ямбол.

За хода и изхода на инфекцията е решаващо с колко вируса си се заразил, както и в колко рецептора се е “закачил” вируса. Затова децата боледуват по-леко или изобщо без симптоми, съобщиха от Националния оперативен щаб.

Проф. Тодор Кантарджиев подчерта, че постоянното увеличане на броя на изследванията не води до увеличаване на броя на новооткритите случаи.

По думите му най-голям риск за медицинските лица крие събличането на предпазните костюми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене