Прогноза за времето – 21 май (четвъртък)

Днес валежите ще обхванат цялата страна, в югоизточната половина ще има условия за гръмотевична дейност и градушки. След обяд от северозапад валежите ще започнат да спират. Ще духа слаб, в югоизточните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса.

Жълт код за интензивни валежи е обявен в 5 области в България. Кодът е в сила за областите София, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. В тези области са възможни локални интензивни валежи с количества до 35-50 л/кв.м. 

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно с дъжд и максивална температура 22 градуса.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен, североизточен вятър. Максимални температури между 16 и 19 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 14 градуса, на 2000 метра – около 8.

До края на седмицата

През нощта срещу петък постепенно явленията ще отслабват – валежите в по-голямата част от страната ще спрат, гръмотевичната дейност ще затихне.

В петък слаби краткотрайни превалявания са възможни само в отделни райони. Ще има променлива облачност, над много райони по-често до слънчево. Вятърът ще е от север-северозапад, ще остане хладно, с максимални температури между 16 и 21 градуса.

В събота над по-голямата част от страната ще е слънчево. Над източните райони преди обяд ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Температурите ще са с два-три градуса по-високи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене