Ударно строителство въпреки пандемията в Симитли

С 229 770,39 лв. без ДДС стартира строителната си дейност в Симитли тази година известната местна фирма „Вантроник” ЕООД със собственик живеещия в кв. „Ораново” Иван Кирилов Давидков. Фирмата бе единствен кандидат за обявената от общината обществена поръчка за реконструкция, обновяване, паркоустрояване и благоустрояване на площите зад сцената в централната градска част на Симитли. Прогнозната цена за предстоящите ремонтни дейности беше само с 998 лв. повече от предложената от Давидков.

Срещу сумата, която с ДДС е близо 300 000 лв., бизнесменът трябва да преобрази основно терена между площада и ул. „Христо Смирненски“, сградата на читалището и ул. „Васил Левски”, и да изгради сондажен кладенец, от който ще се захранва фонтан. Зоната е с квадратура 2600 кв.м, от които 1600 кв.м ще бъдат оформени като пешеходни зони, а останалата площ ще е зелени алеи. Настоящите демодирани алеи и сухото дере, покрито през далечната 2001 г., по план трябва да се превърнат в модерна терасирана паркова зона с чешма, реновиран фонтан и ефектно осветление. В архитектурно отношение тя трябва да се върже с ремонтирания миналата година площад, за който кметът Апостол Апостолов спечели проект на стойност 2 милиона лева.

Симитлийска фирма спечели и основния ремонт на подпорната стена на двора на СУ „Св. св. Кирил и Методий”. „Георесурс“ ЕООД с управител Марио Павлов ще трябва да направи укрепването за 60 работни дни срещу 95 543,75 лв. без ДДС. Фирмата даде най-ниска цена, а другите двама кандидати – благоевградската „Браво строй” ЕООД на Илия Узунов и Димитър Янков и „ВИП – 2004” ЕООД на мощния бизнесмен от гр. Банско Константин Обецанов, бяха отстранени от поръчката, тъй като не отговарят на изискванията за лично състояние и на критериите за подбор.

Със същия мотив комисията отстрани част от кандидатите и по другите 2 обществени поръчки, направени в условията на пандемията. Едната бе за корекция на централното дере на с. Полето, преминаващо успоредно и непосредствено до път с. Полето – с. Брежани, другата – за аварийното укрепване бреговете на дерето, преминаващо през кв. „Дрънкалица” в гр. Симитли. И по двете поръчки кандидатстваха 3 фирми – софийската „Интерполис” ЕООД с управител Павел Варнаджиев, „Георесурс” ЕООД и горнооряховската „Енел строй” ООД с управител Евгений Христов. След отстраняването на „Георесурс” и „Енел строй” и двете поръчки бяха спечелени от „Интерполис”. Дерето в с. Полето тя ще коригира срещу 114 630 лв. без ДДС, а това през кв. „Дрънкалица” ще бъде укрепено за 160 дни срещу 188 698 лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене