Роми от „Факултета“ блокираха жп линията София-Перник за 2 часа

роми

Жителите на столичния квартал „Факултета“ блокираха железопътната линия София-Перник. Малки деца и хора с каруци застанаха на линията, полицай бе принуден да спре влака, който минава в 9.15 ч.
Протестът е знак на солидарност с ромите, чиито къщи бяха съборени в Стара Загора. „Не искаме да се случи същото и с нас. Не може малки деца да спят на улицата“, поясниха ромите. Те признават, че 80% от къщите във Факултета са незаконни. Но настояват кметицата на София Йорданка Фандъкова да дойде при тях и да предложи решение за узаконяването на постройките.
Блокадата продължи близо 2 часа – от 9:15 до 11:00 часа. Тя се отрази значително на движението на влакове в Югозападна България, които обичайно преминават през този железопътен участък.
Пътническият влак, който пътува по маршрут София – Перник и заминава по разписание от гара София в 09:00 ч., беше върнат в гара Захарна фабрика и отменен в участъка Захарна фабрика – Перник.
Пътническият влак, който пътува по маршрут Перник – София и тръгва по график от гара Перник в 08:40 ч., беше отменен в участъка Горна баня – София. За пътниците от този влак беше назначен влак от Горна баня до Перник.
Пътническият влак, който пътува по маршрут Перник – София и тръгва по разписание от гара Перник в 10:00 ч., беше отменен в участъка Перник – Захарна фабрика.
Бързият влак, който пътува по маршрут Кюстендил – София и заминава по график от гара Кюстендил в 07:10 ч., беше отклонен през участъка Разменна – Волуяк.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене