Делото срещу сина на експолицая Б. Петров- Бурката за обиди след нощен купон прекратено

Районен съд – Благоевград прекрати делото, което заведе санданският нотариус Светлозар Петков срещу бизнесмена Боян Петров, син на бившия топполицай Борис Петров-Бурката, за отправени обиди. До развръзката се стигна, тъй като частният тъжител и неговият адвокат не се явили на насроченото заседание, а и не посочили уважителни причини за това, поради което благоевградският съдия Владимир Пензов прекрати производството. Нотариусът е осъден да изплати 600 лв. на Боян Петров, които дал на адвоката си да го защитава.

Както „Струма“ писа, двамата влязоха в съдебна „война“, като се атакуваха един друг с жалби след разправия през юни 2017 г. Нощен купон в апартамента на Боян Петров изнервил нотариуса, чиято кантора се намира под него. Шумът и тропането го „подлудили“, а на сутринта, когато намерил градинката с цветя пред кантората си осеяна с боклуци, кръвта му кипнала. В момента, в който видял комшията си от горния етаж, му потърсил сметка, което довело до размяна на гневни реплики, обиди и закани.

Нотариусът пуснал жалба в полицията, че Боян Петров, който е известен в Сандански и с прякора на баща си – Бурката, го заплашил с убийство, но случаят приключил с отказ на прокуратурата да образува наказателно производство поради липса на данни за престъпление. Тогава нотариусът решил да заведе частно наказателно дело в Районен съд – Сандански за отправените закани и обиди. Боян Петров отвърна с контратъжба, в която също твърди, че бил напсуван и обиждан от нотариуса с думи като „дилър” и др. Всички сандански съдии обаче си направили отвод и делата бяха изпратени на ВКС, който определи да се разгледат в Районен съд – Благоевград.

Иначе отношенията между двамата известни санданчани са влошени от доста време. През лятото на 2014 г. те стигат до публичен скандал в централно заведение след заливане с кафе и обръщане на маси. В основата на грозната разправия тогава е кучето на нотариуса, което имало навик да пикае до рекламна табела на Боян Петров. По време на последния скандал помежду им Бурката имаше висяща условна присъда за наркотици, която е в сила от август 2015 г. Той бе осъден на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 18 000 лв. за държане на наркотици с цел разпространение. При полицейска операция на 18 юли същата година в стопанисваните от него заведения и гараж в Сандански бяха открити около 300 грама кокаин, електронна везна и машина за вакуумиране на пликове.

Името на нотариус Светлозар Петков пък попадна в медиите, след като преди няколко години семейството му беше забъркано в скандал със съседите от 2-ия етаж. Те бяха обвинени, че са хвърлили пиратки в хола на комшиите си Чапкънови. Тогава Петков беше осъден на 500 лева глоба от РС – Кюстендил, който гледа делото след отвод на санданските магистрати.

Съседка на нотариуса пък бе разпитвана във връзка със заплашителен SMS от чужбина на телефона му: „Ще те фалираме, ти си знаеш защо…“. Св. Петков бе пуснал жалба в полицията за разкриване на автора на заканата, но се оказа, че жената няма нищо общо.

ИЛИЯНА ИЛИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене