Тройно ПТП окървави пътя Разлог-Банско: Автомонтьор с мотор загина в катастрофа с БМВ-то на треньора на ФК „Беласица“ Пл. Мицански

45200-632x358

48-г. Рашид Сакали от с. Брезница издъхна на място при опита да избегне челен удар в предприелия маневра изпреварване футболен спец, свидетели: Беше страшно

48-годишният Рашид Сакали от гоцеделчевското село Брезница загина на място след тежък пътен инцидент вчера на около километър от бен­зиностанция ОМВ на пътя Банско-Разлог. Единият от участниците в зверското ПТП е треньорът на ФК „Беласи­ца“ /Петрич/ Пламен Мицански, в чиято кола най-напред се е ударил мотористът. Петричкият футболен отбор в момента е на лагер в Банско, откъдето вчера Мицански се връщал.

Инцидентът стана около 13 часа на правия участък между Банско и Разлог. Лек автомобил „Опел“, управл­яван от Благой Гулев от град Велес, Македония, се движел в посока Разлог. Сребристо БМВ, управлявано от Пламен Мицански, предприема ма­невра изпреварване и навли­за в лявото платно. Срещу него с висока скорост в по­сока Банско се е движел Рашид Сакали, който управл­явал мотоциклет „Хонда“. Според очевидци мотористът се опитал да мине между две­те коли, но се е врязал в БМВ-то странично, след кое­то се забил в македонския опел, прелетял е над него и се забил в микробус. Мину­ти след тежкия инцидент ре­портер на „Струма“ беше на място и разговаря с дъщер­ята на македонския водач Бл. Гулев – Анета, която също се е возила в автомобила.

„Всичко стана буквално за секунди. Аз бях на задната седалка, само видях, че чо­век се удари в нас. От удара полетя, счупи се и предното стъкло на колата ни. Татко ми спря. Дори не разбрах как се случи така, че моторът да ни удари. БМВ-то ни изпревар­ваше и мотористът се удари най-напред в него. След това в нас и прехвърча. Не раз­брах в кой момент се раз­пръсна моторът. Страшно бе­ше. Той се движеше бързо, разказа изплашената Анета.

Микробусът, в който се ударил последно моторът, е управляван от 21-годишния Асен Пчелин от Добринище. Потресаваща беше картина­та на мястото на инцидента вчера. Трупът на загиналия Р. Сакали все още беше на място, покрит с черен чувал.

Части от тялото му бяха още на пътното платно. Моторът беше на парчета, също раз­пръснат по целия път. По предварителна и неофициал­на информация моторът е прелетял 64 метра, а следи­те от спирачния път сочат, че се е движел над 150 км в час.

Линейки на Спешен цен­тър – Разлог и полиция прис­тигнали на мястото буквално за минути. На водачите на трите автомобила – Пламен Мицански, Асен Пчелин и Благой Гулев, на място с тех­ническо средство им е взета проба за наличие на алкохол, която е била отрицателна и при тримата. Те са закарани в Спешен център – Разлог, къ­дето са прегледани и им е взета кръвна проба за алко­хол, резултатите от която ще станат ясни след седмица.

Без никакви наранявания са се отървали Пламен Ми­цански и Асен Пчелин, а ма­кедонецът Благой Гулев е с прорезна рана над веждата, която е зашита, и с охлузвания по главата. И тримата са освободени от болницата след медицинския преглед и са закарани в РУП – Банско за снемане на показания. Все още се изясняват причините, довели до трагичния инци­дент, при който загина 48-г. моторист.

Рашид Сакали е автомон­тьор, с брат му са били на гур­бет в Италия и след като се прибрали си направили собс­твен автосервиз в родното село Брезница. Съседи са на кмета, с когото са далечни роднини. В селото ги позна­ват като много добри и работ­ливи.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене