Полицейски служители от Разлог и Якоруда заразените с COVID-19

Петима полицейски служители от Разлог и Якоруда заразените с COVID-19

„Десетте нови случая с covid-19, обявени днес от Националния оперативен щаб за област Благоевград, 5 са от община Белица.

“ Пет от десетте случая на заразените с COVID-19 са от Община Белица. Петима от установените с коронавирус са от общинската администрация, а останалите са полицейски служители от Разлог и Якоруда“, съобщи кметът Радослав Ревански.

 Всички лица са безсимптомни, поставени са още вчера под домашна карантина и ще бъдат под наблюдение 14 дни. 

Починалият в гоцеделчевската болница 69-годишен мъж е от село Осина, имал е множество придружаващи заболявания. Постъпил е в болницата преди 10 дни. Той е от семейството на медицинската сестра, която се е грижила за починалата преди дни онкоболна жена в селото“ – това съобщи д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград.

Той съобщи, че са отрицателни всички  проби на персонал и настанените в Дома за стари хора „Св. Петка“ в благоевградския квартал „Струмско“. Продължава да бъде изолиран под карантина мъж на 78 години, който е заразоносител, без симптоми.

Към този момент не се предвиждат масови тестове на определени групи от хора в Благоевградска област. „Имаме единични огнища, които стриктно наблюдаваме, поставени са хората под карантина –  всички контактни, както и семейства. Запазва се клъстерното разпространение, което е по-добрия вариант, няма дифузно разпространение на заразата, а само отделни огнища, които наблюдаваме и своевременно изолираме“ – каза д-р Калоянов.

В Инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград се лекуват осем пациенти, вчера са изписани двама след два отрицателни теста.

Радио Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене