III ОУ „Братя Миладинови” сред победителите в Националния конкурс „Ученици в действие“

„Седянката – мост между поколенията“ е проектът, с който  учениците от VI А, Б клас в група за целодневна организация на учебния ден при III ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев, с ръководител г-жа Икономова, участваха в Националния конкурс „Ученици в действие“ 2019/2020 и спечелиха призова награда. Наградата, завоювана от Трето ОУ е на стойност 1 000 лв.

Целта на учениците от Трето ОУ и техния ръководител бе да насочат внимание към ценностите в миналото: трудолюбието на българина; неговият усет към красотата; умението да се забавлява и да се радва; да общува; уважението към по-възрастните; чистите отношения на взаимопомощ, разбирателство и любов; връзката между поколенията; създаване на приемственост и не на последно място – фолклорът (песни, танци, гатанки, носии) като свързващо звено.

Конкурсът „Ученици в действие се провежда за втора поредна година по програма „Училището има смисъл“. Програмата насърчава училищата и местната общност да си сътрудничат и правят ученето полезно и забавно за децата.

Браво!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене