ОбС заблуди обществеността, няма 3-дневен срок за избор на временен кмет

Ние работихме 2 месеца без председател на ОбС, докато го изберем, за да направим всичко възможно да е точно този, който е сега, категоричен бе Томов

Аз съм реално изпълняващият длъжността кмет на община Благоевград по решение на Административния съд, заяви в предаването „Тази сутрин“ Румен Томов.

Според Томов ОбС е заблудил обществеността, че има 3-днвен срок за избор на вр. и. д. кмет, срок – определен от ОИК. Решението на ОИК влиза след 3 дни, но за да има обжалване в този период, каза Томов.

ОбС бе подведен, въпреки че ние бяхме искане да се отложи сесията, заяви Томов.

Според кмета АС по подобни преписки се произнася за 24 часа, така че нямало общината да попадне във вакуум.

Ние работихме 2 месеца без председател на ОбС, докато го изберем, за да направим всичко възможно да е точно този, който е сега, категоричен бе Томов.

По закон аз управлявам община Благоевград в момента, каза кметът.

„По закон аз разписвам документите, от юридическа гледна точка нямаме проблем, имаме от политическа“, каза Румен Томов.

„Винаги съм твърдял, че действията ми са добронамерени и не съм бил в разрез със ЗМСМА. Не виждам какво е толкова голямо, ако има такова нарушение, коя е силата, с която съда да отмени вота на едно общество.“

Томов каза, че няма конфликт на интереси, но пък два състава на ВАС взима две различни решения – единият сезира КС, другият – отстранява кмета.

Ние вървим 30 г. назад. След 30 г. стигнахме нивото един състав да премахне мажоритарния вот на жителите на една община без да има конфликт на интереси, обясни Томов.

Процесът по заличаване на фирмата е свързан с много институции и ако някой е бил недобросъвестен служител в институциите, то той винаги е бил могъл да забави процеса по закриване на фирмата, завърши Томов.

Днес в Административния съд в Благоевград продължава делото по казуса с кмета на Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене