Без категория

Преглед на националния печат

печат

“Труд”
По-високи данъци в Несебър, Балчик и Поморие
Данъците за имотите в три черноморски града и две села край София ще се повишат. Поскъпване основно на данък сгради ще има в Балчик, Поморие и Несебър, както и в софийските села Иваняне и Кубратово.

“Стандарт”
Половината фирми само с шеф
Половината български фирми имат само шефове. Близо 45% от дружествата са без нито един нает работник, а 39,7% имат между 1 и 4 служители. Данните са на Националния статистически институт и обхващат периода от 2008 до 2012 г. През последната година от изследването у нас е имало 323 745 активни компании, което е с 1,2% повече от 2011 г.

Плащат за градушката през февруари
Софиянци ще лекуват „болежките“ по колите си, които пострадаха от невижданата градушка на 8 юли, поне до февруари. Това показва проверка на „Стандарт“ в няколко столични сервиза.

ГЕРБ чака милиард по-малко в хазната
Дефицитът да нарасне до 3.92% след промените в бюджета, ще предложи ГЕРБ в следващите дни, научи „Стандарт“. Това е доста повече от внесения в парламента законопроект за актуализация на бюджета, подготвен от правителството на Пламен Орешарски. Според този вариант приходите се занижават с 500 млн. лв. заради очаквано по-малко ДДС от внос, а разходите се завишават с 225 млн. лв. за здравната каса.

“Сега”
Бизнес климатът се смрази
В разгара на лятото оптимизмът на българските бизнесмени съвсем изчезна. Политическата криза, проблемите около КТБ и финансовите затруднения пред държавата силно влошиха очакванията на фирмите за оставащите месеци до края на годината, показва редовната анкета на Националния статистически институт за стопанската ситуация в страната през юли.

Германия започва да шпионира САЩ и Великобритания
Германското правителство възнамерява да започне да следи работата на американски и британски агенти, съобщи „Дойче веле“. Решението на Берлин било прието на фона на неотдавнашния скандал, свързан с разкриването на подслушвания от страна на американските специални служби. Сред подслушваните се оказа и самият германски канцлер Ангела Меркел.

“Капитал Daily”
Михаил Миков – между спасител на БСП и аватар на Сергей Станишев
Между „спасихме партията от голямо зло“ и „той ще е председател само две години“ се колебаеха коментарите на делегатите на конгреса на БСП, на който Михаил Миков беше избран за председател на партията. Наследникът на Сергей Станишев спечели битката след балотаж с 44 гласа преднина пред министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев (съответно 377 гласа срещу 333 гласа).

“Монитор”
Чиновници в Скопие въртят бизнес с БГ гражданство
Държавни институции в Македония вземат между 1000 и 1500 евро, за да съдействат за попълването на формуляри за кандидатстване за българско гражданство, съобщи вчера зам. правосъдният министър Илия Ангелов. След тежки преговори със Скопие обаче тази дейност била ограничена.

6 млн. литра нефт горят в Триполи
Либийската национална петролна компания предупреди за опасност от природна катастрофа в Триполи, след като резервоар с шест милиона литра гориво се подпали по време на боевете в южната част на столицата, предаде Франс прес.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене