Радев ще сезира КС за текстове в закона за здравето

Президентът Румен Радев подписа указа за закона за здравето, но ще сезира КС за някои текстове от него. Това става ясно от официално съобщение от Дондуков 2.

От там изтъкват, че държавният глава Румен Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение. Липсата на план от страна на Министерски съвет обаче довело до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби.

За да не се прекъсва обаче социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи, президентът подписал указ за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето.

Следвайки последователната си позиция да защитава Конституцията и основните права и свободи на гражданите, държавният глава ще сезира Конституционния съд за определени текстове, които са в противоречие с Основния закон. Мотивите на президента ще бъдат оповестени в следващите дни, завършват от президентството.

Не става ясно обаче кои точно текстове от закона ще жали пред КС Радев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене