Д-р К. Калоянов – РЗИ: Осемте нови заразени с covid-19 са заразоносители, без симптоми, нямат развита клиника

„Осемте нови случаи с covid-19 в област Благоевград са разпределени по следния начин: трима в община Белица, двама в Гоце Делчев, двама в община Сатовча и един – община Гърмен. Един от заразените е контактен на болен от сатовчанското село Осина, но живее в друго населено място, поставен е под карантина“ – това уточни в интервю за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград.

Всички 8 заразени са без симптоми, не са болни, нямат развита клиника, но са заразоносители.  Няма хоспитализирани в болница, всички са под карантина на домашен адрес.

Д-р Калоянов  съобщи, че засега не се предвижда село Осина да бъде поставено под карантина, въпреки настояването на кмета на селото Славчо Хаджиев и Арбен Мименов, кмет на община Сатовча, предвид това, че там заразените с covid-19 са 24 жители.

„Това се решава от Националния оперативен щаб, с който и ние съгласуваме нашите действия и указания. Разбира се, ние даваме предложенията, но крайното решение взимат те“– каза в заключение д-р Калоян Калоянов.

В късния следобед днес ще станат ясни резултатите от PCR тестовете в Дома за стари хора „Св. Петка“ в благоевградския квартал „Струмско“

Д-р Калоян Калоянов в интервю на Лалка Радкова можете да чуете в звуковия файл – > 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене