Все още без театър и кино в Благоевград

Единствените кино и театър в Благоевград все още не отварят салоните си за посетители. От Радио Благоевград потърсиха представители на двете институции, но не успяха да установят връзка с тях, за да внесат яснота дали след заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, киното и театърът ще заработят и как ще спазят условията за недопускане на разпространението на Covid-19.

Тази сутрин ДТ“Никола Вапцаров“ беше пуст. Нямаше служители, които да информират по какъв начин ще възобнови дейността си културната институция. Всички входове бяха затворени, а по стъклата на вратите можеха да се видят плакати на премиерната постановка – комедията „Тартюф“ на Молиер. Тя трябваше да се играе на 11 март и да посрещне своята публика. От 8 март обаче културните прояви у нас бяха отменени до второ нареждане заради случаите на коронавирус. Премиерното представление се отложи за 27 март, когато се отбелязва Световният ден на театъра, но тогава вече в страната беше обявено извънредно положение. Някои благоевградчани очакват театърът да отвори врати, други споделят, че не посещават спектакли.

И кино СИНЕМАКС в Благоевград е затворено. На входа има плакати на филми, които са прожектирани през февруари и март преди карантината. Факт е, че младите хора предпочитат да посещават киносалоните. Някои се притесняват все още заради коронавируса, други са по-смели и смятат, че няма място за безпокойство.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене