Бойко Борисов отказа акциите на Левски! Кралев сряза Сашо Диков!

Върнете ги там, откъдето сте ги взели, отсече спортният министър

Министър-председателят на България Бойко Борисов отказа да вземе акциите на Левски! Пред Министерски съвет излезе спортният министър Красен Кралев, който говори с куриера на акциите Сашо Диков и събралите се журналисти.

„Бойко Борисов отказа акциите. Сами разбирате, че министър-председателят няма как да ги притежава. Премиер, на която и държава, не може да бъде собственик на спортен клуб. Борисов няма и моралното право“, каза Кралев.

„Редно е съдбата на Левски да бъде предадена в ръцете на феновете на Левски. Това е опит да се политизира процеса и да се нагнети напрежение сред феновете на клуба. Върнете акциите на този, от когото сте ги взели“, добави спортният министър.

„Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. Левски е голям клуб и ще се намерят спонсори“, каза още Кралев.

„Не е нормално това, което се случва в момента. Но това не е предизвикано от държавата, а от собствениците на Левски“, каза още Кралев.

„Вие нямате предварителна уговорка с г-н Бойко Борисов. Отказвам да бъда куриер между вас и премиера. Това е унизителен за феновете на Левски начин. Без да разбирам от спорт. Начинът е обиден. Не е сериозно тези документи да се изпращат през вас или когото и да било. Може да ги занесете на друго място“, обърна се шефът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова към Сашо Диков.

По-рано днес собственикът на Левски Васил Божков изпрати отворено писмо до медиите, в които показа, че акциите на „сините“ са джиросани на премиера Бойко Борисов. Той изпрати журналиста Сашо Диков да ги занесе в Министерски съвет.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене