Нови случай на коронавирус в Гърмен и Гоце Делчев

8 са новите случаи на корононавирус в област Благоевград. 3-ма от заразените са от Белица, 1 от Гоце Делчев, 1 от община Гърмен и останалите са от община Сатовча. Само 1 е новият заразен от село Осина ,община Сатовча ,където бе установено огнище на заразата, положителни за вируса там  бяха 23 -ма  Огнището е семейно и всички са изолирани и поставени под карантина, ситуацията в селото е овладяна.

Трима от новите случаи са от Белица, 2-ма от тях са общински служители, мъж и жена, а третият е брат на заразената общинска служителка. Той е полицай. По един заразен има в Гърмен и Гоце Делчев. Вчера ви съобщихме ,че излезе положителна проба и на лекарка от Инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград, тя е поставена под карантина. Това е днешната ситуация в област Благоевград, очакват се резултатите от нови проби. 65 са новите случаи в страната, сред тях са 9 деца. Това съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Така общият брой на заразените достига 2069.

Новозаразените са в областите: София – 24, Благоевград – 8. В Ямбол и Видин по 6 случая. Плевен и Сливен – 4, Пловдив – 2. В Пазарджик, Перник и Разград има по 3 нови доказани проби. Кюстендил и Русе са с по един нов случай.

“Има 9 нови случая на деца до 17 – София – 6 случая, Разград – 2 случая, Видин – 1 случай”, каза Димов.

Доц. Димов поясни, че към момента се запазва огнищният характер на разпространение на COVID-19 в страната с ясно разпространени епидемиологични връзки. „Това позволява своевременно откриване на контактните лица и тяхното изолиране в болнични или домашни условия”, допълни той.

Излекувани са нови 23 души.

Починалите   са 96. Има три нови случая за последното денонощие :

“Мъж на 43 години от Пазарджик с диабет. Жена на 83 години във Враца. Тя е от дома за стари хора в град Кула. Имала е исхемичен инсулт и язва. Мъж на 80 години в Пирогов с артериална хипертония и туморно заболяване на пикочния мехур”, заяви той.

365 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 51 са в интензивни отделения и клиники.

218 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, или 11 % от всички установени случаи на COVID-19.

П. Попов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене