ДПС иска да се намали ДДС и на всички стоки за деца до 3г.

БСП ще подкрепи предложението

От ДПС ще предложат да се намали на 9% и данъка на всички стоки свързани с деца до 3г. – храна, облекла, играчки и др. Това обяви на брифинг в НС зам.-шефът на парламентарната група на Движението Йордан Цонев.

Той обясни, че ще подкрепят предложението на ГЕРБ за намаляне на 9% ДДС-то за книги, като припомни, че миналата година депутатът от ДПС Делян Пеевски бе направил такова предложение.

По думите на Цонев мярката за детските стоки била за постоянно, а не за една две години. Според него това ще помогне и на демографската криза. „Разнобоя в ГЕРБ си е техен проблем, смятам, че в тази криза трябва да се преценява всяка стъпка“, коментира той.

Малко по-късно лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че щели да подкрепят предложенито на ДПС и на ГЕРБ за ресторантьорите, тъй като това било предвидено в тяхната програма. По думите й в управляващото мнозинство имало хаос. Нинова заяви, че след около две седмици щели да излезат с пълен анализ на здравните и икономически мерки, взети от правителството./Monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене