Connect with us

ВИДЕО

Топ инфекционистът Д-р Трифон Вълков, който е родом от село Мосомище : Ако извънредното положение продължи, можем да се влачим така до плюс безкрайност

Published

on

“Коронавирусната инфекция се предава с множествен механизъм, но прилича на въздушо–капковите инфекции, прилича на грипа.

Има маски, които човек трябва да носи 15 минути, има и такива за по 12 часа. Лекарите имат маски за по един час и после трябва да ги сменят. Не ни казаха какви маски да носим, защото не могат да осигурят такива бързо и масово. Това заяви инфекционистът доктор Трифон Влъков във “Вечерното Шоу на Слави трфиново”.

Този вирус има индекс R0 – 3, при морбили е 15 – един може да зарази трима или 15 човека, заяви специалистът който е родом от неврокопското село Мосомище.

Маските които масово се носят, не са подходящи. Една маска става опасна за самия човек след известно време. Ние имаме огромен брой бактерии в устната кухина и издишвайки, ги вдишваме отново.

СЗО на няколко пъти направи грандиозни гафове.

Тази блокада на София беше малко след дъжд качулка.

Хората се убедиха, че ножът е дървен, че адът няма да слезе на земята, то няма е сега и коронавирусът няма да е причина за това. Ако ние продължаваме да сме в това извънредно положение, можем да се влачим с по 20 – 50 нови заболели на ден до плюс безкрайност. Може да се движим в парабола.

В есенно-зимните месеци може да има пик, но няма да е като сега дори в Западна Европа. Вирусоносителите ще са си такива независимо от всичко. Този вирус ще обиколи земното кълбо и всички ще се срещнат с него. Между 80 % изобщо няма да разберат, че са се срещнали. 14-15 % ще са с тежки оплаквания, а някакъв процент ще оформи смъртността.

Препоръките са най-възрастните хора, такива с придрижаващи заболявания, по възможност да си стоят вкъщи, да не контактуват много с други. Трябва да има оформяне на широкомащабни мерки в болниците, които би трябвало да поемат заразени, защото това ще се наложи. Глупаво е да ограничаваме училищата и детските градини. Да спираме младите да излизат е лишено от медицински смисъл”, завърши докторът.

“Сложно ли беше да не затваряме икономически държавата?! …Сега псувам наум. Защото ако го направя на глас и стигне до СЕМ, няма да добре”, обобщи Слави Трифонов.

Цялото прадаване можете да гредате тук :

Вечерното шоу на Слави Трифонов, 8 май 2020 г.

 

ВИДЕО

Християни и мюсюлмани ремонтират задно църквата в село Блатска

Published

on

Църквата в хаджидимовското село Блатска, строена в началото на миналия век, до скоро бе в окаяно положение. По инициатива на църковното настоятелство, хората сами започнали да сбират средства и с доброволен труд започнали ремонтни и възстановителни дейности. В благородното дело активно се включват и турското население – както с финансова подкрепа така и с доброволен труд. Към този момент църквата е ремонтирана до голяма степен. Недостигът на средства обаче спъва завършването до край идеята за спасяването на храма. Църковното настоятелство се обърна към местните медии да съдействаме за разгласа на молбата им, граждани и бизнесмени да подпомогнат финансово започнатото дело. Трима представители на настоятелството – Костадин Сарафов, Ангелина Шаркова и Мария Пеева представиха пред камерата ни историята на храма, какво са свършили до този момент и призоваха хората с желание и възможности да подпомогнат патриотичното дело.

Continue Reading

ВИДЕО

Патронен празник във видео в ОбУ “Св. Паисий Хилендарски” – с. Долно Осеново

Published

on

Притеснени заради усложнената епидемиологична обстановка в страната в ОбУ “Св. Паисий Хилендарски” – с. Долно Осеново отбелязаха патронния празник на училището с видеопослание на учениците от шести клас, които под ръководството на класния си ръководител и учител по БЕЛ г-жа Топузова, припомниха за живота и делото на будителя.

Табла, посветени на дееца за просвещение украсиха коридорите. Малко нетрадиционен, но все пак празник.

Честит празник на всички учители и ученици! Търсете в себе си искрата, която Паисий е запалил преди стотици години!

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ