Посрещаме седмицата с топло и слънчево време

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, по-ниски по крайбрежието на морето. Вечерта от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат по-ниски, спрямо вътрешността на страната – между 19° и 26°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Топло с максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 13°.

Във вторник през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. През нощта срещу вторник ще бъде ветровито и доста топло, но сутринта вятърът бързо ще се смени със северозападен и ще се усили. През деня от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, на места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони интензивен и с гръмотевици; ще започне захлаждане. В Югоизточна България са възможни градушки.

В сряда облачността ще е променлива, почти без валежи. Вятърът ще отслабне. Ще се понижат температурите и в Източна България.

В четвъртък отново ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността; с вятър от запад-северозапад температурите отново ще се повишат и дневните в отделни райони ще надхвърлят 30°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене