ЮЗУ завършва учебната година по график, проведе първите изпити за 2020/2021 г.

Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе разширен ректорски съвет, на който присъстваха ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков, заместник-ректорите проф. д.изк. Йордан Гошев, доц. д-р Ицка Дерижан и доц. д-р Иванка Станкова, както и деканите на деветте факултета. Основните въпроси, които бяха обсъдени на днешното заседание, са свързани с приключване  на учебната година в Югозападния университет „Неофит Рилски“, провеждането на семестриалните и държавните изпити, както и докторантското обучение в условията на извънредно положение. На срещата бе отбелязана и високата активност на студентите в обучението от дистанция.

Всички присъстващи се обединиха около решението учебната година в Югозападния университет да завърши от дистанция по вече утвърдения график. Това ще е възможно за по-голямата част от специалностите. За някои специалности като „Спорт“, „Кинезитерапия“, „Акушерка“, „Медицинска сестра“ и др., които обективно изпитват затруднения в практическото обучение, ще се обсъждат и ще се търсят начини от страна на факултетите и в максимална полза за студентите годината да завърши успешно. Не се предвижда отлагане на предстоящите семестриални и държавни изпити, което ще позволи на студентите да се дипломират. Предстои днешните становища да бъдат утвърдени на предстоящите факултетни и академичен съвет.

51 кандидат-студенти се явиха на първите онлайн изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тестове по български език, история на България, биология и математика, решаваха кандидат-студентите, заявили желание да участват в първата предварителна изпитна сесия, която трябваше да се проведе през месец март, но бе отложена заради извънредното положение в страната. От днес започна и приемът на заявления за явяване на конкурсни изпити за останалите кандидат-студенти. Първият изпит, на който желаещите да се обучават в ЮЗУ „Неофит Рилски“ могат да се явят е на 15 май 2020 г. Онлайн изпитите по български език, история на България, география на България, математика, биология и английски език ще се провеждат всеки работен петък. Те ще бъдат с начален час 14:00. Подробна информация за кандидатстудентската кампания е публикувана на университетския сайт – www.swu.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене