Без категория

Преглед на националния печат

печат

“Труд”
1 милиард лева за иновации през 2015 г.
937,9 млн. лв. са планираните разходи за иновации през 2015 г. В сумата са включени както публичните разходи, така и средствата, които бизнесът ще похарчи. Сумата е почти двойно по-голяма в сравнение с 2011 г. Тогава разходите за научноизследователска и развойна дейност са били 429,6 млн. лева.

Предлагат ни френски влакове втора ръка
Френската държавна железопътна компания SNCF е предложила на БДЖ да купи нейни локомотиви и вагони. Те са спрени от движение, но са в добро състояние, обясни пред “Труд” зам.-министърът на транспорта в оставка Антон Гинев.

“Стандарт”
Миков нави часовника на БСП
Часовник на промяната в БСП нави новият лидер Михаил Миков. Той оглави партията с 377 гласа след балотаж. Втори остана Драгомир Стойнев с 333 бюлетини.

В Банкя – 150 на изпит за депутати при Бойко
150 души ще чакат на опашка пред дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в седмицата след сформирането на служебния кабинет. Това научи „Стандарт“ от високопоставени източници в партията. „Искам да видя и да се запозная лично с всички, които са сложени до 5-о място в листите на ГЕРБ“, заръчал Генерала на своите.

“Сега”
Кабинетът на Орешарски оставя резерв на ръба
Кабинетът „Орешарски“ оставя на служебното правителство крехки публични финанси. След приспадането на предстоящи падежи по емитиран дълг фискалният резерв би се оказал на ръба на позволения законов минимум. Малък на фона на заложения дефицит е и размерът на новия дълг, който може да се емитира до края на годината. В разходната част на бюджета има някакви буфери, но те са достатъчни да покрият единствено очакваното неизпълнение на приходите за 2014 г.

Стотици искания за сваляне на банковата тайна гледат съдилищата
През 2013 г. към Софийския районен съд са отправени 1026 искания за сваляне на банковата тайна. За същия период исканията към Районния съд във Варна са 376. Това показват данни, предоставени на „Сега“ от двете районни съдилища. Право да искат разкриване на банковата информация при определени условия имат не само от прокуратурата, криминалната полиция и ДАНС, но и от данъчните, митниците, комисията за незаконно имущество и Агенцията за държавна финансова инспекция.

“Монитор”
400 деца просят по улиците на София
Над 400 деца просят по улиците на София. Това показват данните на Столичната община, предоставени на „Монитор”. Хлапетата са установени от началото на 2010 година, когато към общината е стартирал проектът „Мобилна работа с деца на улицата”, който продължава и до днес. В рамките му само от началото на годината от просия са спасени 36 деца.

Борисов дава Бареков на прокурор
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реши да сезира главния прокурор Сотир Цацаров за отправени от Николай Бареков клеветнически твърдения по негов адрес.
Повод за това станаха вчерашните изявления на председателя на ББЦ, в които той обвини експремиера, че е 30-годишен проект на ДС и е прочиствал досиета в МВР.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене