Петима готвачи приготвят обяд за 170 души в община Сатовча

В община Сатовча готвят и носят топъл обяд на 170 души. Тази подкрепа е за нуждаещи се хора и ще продължи до 19 юни. Получената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 16 269 лева. Парите са за обяд, транспортни разходи и режийни консумативи.

Приготвянето на топъл обяд ще се извършва от действащите кухни на Домашен социален патронаж, които разполагат с модерно и съвременно обурудване. Готовата храна се пренася в термосъдове до дома на крайния потребител, като се спазват всички санитарно-хигиенни изисквания.

Целта на настоящия проект е подпомагането на най-уязвимите социални групи хора, които живеят сами или нямат близки, които да им помогнат в условията на извънредно положение,  а и не могат сами да си осигурят прехраната. 16 души работят, за да осигурят топлия обяд на нуждаещите се хора във всички населени места – четирима домакини, четирима готвачи, един помощник-готвач, четирима санитари, трима шофьори.

Всеки ден до 09:30 часа се калкулира менюто за следващия ден и след това се прави заявка за необходимите продукти, които се доставят до 11:00 часа, уточни кметът на община Сатовча – Арбен Мименов.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене