Седем възрастни и три деца в село Осина са с COVID-19

10 са заразените с коронавирус в сатовчанското село Осина. Това каза днес директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград – д-р Калоян Калоянов. Първи два случая на заразата бяха установени преди три дни при снаха и свекърва. По-младата жена бе настанена за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев, по-възрастната – вкъщи, тъй като се чувстала добре.

С коронавирус инфекция в село Осина са седем възрастни и три деца, които живеят в съседни къщи. Четирима от възрастните са настанени в гоцеделчевската болница, те са в добро общо състояние към момента. Трима от възрастните са в домовете си, тъй като нямат оплаквания.

Никаква симптоматика нямат и трите деца в двете семейства – две от тях са момчета на по 10 години, а едно е момиче на 6 години. Всички те са под домашна карантина и нямат право да напускат домовете си. От Регионалната здравна инспекция следят непрекъснато ситуацията в населеното място, взети са необходимите мерки срещу разпространението на коронавирус в село Осина.

Кметът на община Сатовча – Арбен Мименов, призова мeстните жители да проявят разум и съвест, да съдействат на РЗИ и Общината, за да не се допусне разпространение на заразата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене