Мъжете и ароматите

Един стилно облечен господин наскоро разказваше на събеседника си как се запознал с най-прекрасната стюардеса при последното си служебно пътуване благодарение на своя парфюм. Жената била възхитена от парфюма му и не се въдържала да го отблежи. Този комплимент от красива жена го накарало да се почувства чудесно по време на дългия полет.

Ароматът е невидима част от вашия личен стил и има мощен ефект върху това как хората ви възприемат и запомнят. Добрият парфюм предлага многобройни ползи, от това да ви направи по-привлекателни, до това да ви помогне да се чувствате по-малко стресирани и много по-уверени, както споделят почитателите на Lalique Encre Noire.

И въпреки това 80% от мъжете не носят парфюм или одеколон  редовно! Защо така?

Може би основната причина е липсата на основна информация и познание. Повечето мъже, които използват одеколони и парфюми, го правят, защото са имали баща или модел за подражание, който ги е въвел правилно в дебрите на ароматите. Ароматната индустрия е доминирана от жени и повечето мъже не знаят терминологията.

Освен това има силен страх от злоупотреба с аромат и последствията, които може да има върху репутацията на мъжа.

За щастие, работните познания за това как да разберете аромата и да го носите добре е лесно достъпен и ние ще ви го припомним сега.

Защо да носите аромати

Използването на аромат ще усили не само вашата привлекателност, но и доверието на  жените към вас. Носенето на аромат ще ви направи по-привлекателни за жените. При избора на половинка ароматът  е най-важен за жените. В европейско проучване беше показано, че докато визуалните сигнали са най-важни за мъжете при избора на жена, ароматът е най-мощният фактор за жените при избора на мъж. Мъжът използва преди всичко очите си, докато жената използва носа си, дори и да не го осъзнава.

Освен това жените имат по-добро и по-фино настроено обоняние. Още от раждането, жените постоянно превъзхождат мъжете в тестове за обоняние, както в идентифицирането, така и в откриването. Всъщност носовете на жените дори са специално настроени, за да бъдат чувствителни към мъжките феромони. Ароматите се комбинират с феромоните, за да образуват още по-запомнящо се и привлекателно обонятелно изживяване.

Ароматът може да насърчи осъществяването на по-дълбоки емоционални връзки с хората. Обонянието е най-мощното сетиво. Всъщност то е 150 000 пъти по-чувствително от вашето зрение и е способно да открие над трилион уникални миризми (нашите умопомрачителни очи могат да открият само около 7 000 000 цвята). Обонянието задейства спомените по-добре от всяко едно от останалите сетива. Мощните и уникални аромати гарантират дълбока, емоционална връзка. „Някои от малкото спомени за баща ми са начинът, по който миришеше, когато ме прегръщаше, когато отиваше на работа. Ако сега усетя същия този аромат, неговият образ се връща при мен“, споделя един парфюмерист от Венера Козметикс.

Приятният аромат добавя към цялостното впечатление, че сте стриктен, подреден мъж. Знаем, че стилното облекло повишава увереността ви. Просто се чувстваш по-добре, когато изглеждаш добре. Носенето на одеколон засилва това усещане, тъй като ще сте сигурни, че не само изглеждате като човек за милион долара, но и ухаете като него.

Трябва да осъзнавате значението, което вашият аромат носи на света, дори при нестандартни и несексуални срещи. На следващо място, нека да разгледаме какво представляват ароматите, които пръскате на тялото си.

Какво представляват ароматите?

Ароматът е сложна смес от това, което хората в парфюмерийната индустрия наричат ​​суров материал. Тези сурови материали могат да бъдат екстракти от естествени източници или синтетични суровини.

Парфюмните масла се разтварят в разтворител, обикновено алкохол, за да се установи приятна смес от аромати. По-високата концентрация на масла обикновено означава по-силен аромат. Силата на аромата определя колко дълго ще трае, впръскан върху кожата ви.

Важно е да се отбележи, че всеки аромат ухае различно на всеки човек. Именно тази несигурност и сложност плаши много мъже, но ако гледате на това като на процес на откриване, може да се прерастне в приятно и успешно пътуване.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене