Още от полунощ се премахват КПП-ата във всички областни градове

Отменят се и по-строгите мерки за влизане и излизане от гр. София

От 00:00 часа на 6 май преустановяват дейността си контролно-пропускателните пунктове, организирани от Министерството на вътрешните работи, на входно-изходните пътища на областните центрове. Това нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Със същата заповед се отменят и по-строгите мерки за влизане и излизане от гр. София.

Само преди два дни, премиерът Бойко Борисов обяви, че пунктовете ще бъдат махнати, но от следобеда на Гергьовден, за да не тръгнат много хора. Очевидно обаче е решено друго и те падат още от тази нощ.

КПП-ата около областните градове бяха изградени на 21 март т.г. като част от заповед на здравния министър. Още на същият ден, но от МВР бяха въведени и декларации за преминаване през пунктовете. Първоначално те само се показваха, но после полицията накара хората да ги оставят по КПП-ата. Първоначално бе обявено, че тези декларации са само за улеснение на гражданите. Няколко дни по-късно обаче МВР започна да плаши хората с глоби, санкции и дори затвор, ако впишат някакви неверни данни. Само преди дни вътрешното министерство обяви, че е предало много такива делкарации на прокуратурата. Същото се случи и преди няколко дни, когато бе затегнато влизането и излизането от София. И тогава отново всеки ден полицията плашеше, че ще се потърси отговорност на всеки, който е излъгал в документите.

На няколко пъти имаше огромни опашки пред КПП-ата, както и хаос около това кой точно може да преминава през тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене