Нов удар за ЛиЛана! Обвинението срещу нея…

Специализираната прокуратурата променя част от обвиненията на певицата

Специализираната прокуратурата променя обвиненията на Лиляна Деянова, известна като Лилана. Тя беше обвинена заедно със съдружника си и брат си за участие в организирана престъпна група за злоупотреба с евросредства.

Все още не е ясно за какво обвинение става дума. Според защитата й, то ще е по-тежко. Интересното е, че другите обвинени няма да имат изменения. Това става 6 часа след днешната акция в офиси на близки до Лилана, откъдето е иззет куфар с техника.

Вече е назначена експертиза дали тази апаратура не е използвана за подслушвания. В обвиненията досега пише, че те са заплашвали служебни лица от АПИ, че ако не подпишат договор за изграждане на ТОЛ система, ще бъдат уволнени.

„За заплаха по телефона е относително – има 35 неприети обаждания, как с неприети обаждания заплашваш някого, не знам, но това е заплаха. Другото са едни учтиви мейли, изпратени, със служебна кореспонденция, в които се казва: „Свършете си работата или ще ви поискаме оставките, което наистина е силно заплашително, но не и престъпление“.

Всъщност това е право на всеки гражданин да се опита по законен начин да накара държавните органи да си свършат работата“, каза адвокатът Николай Хаджигенов, цитиран от bTV.

Утре Апелативният спецсъд няма да гледа мерките за неотклонение, защото обвинението е обжалвало паричната гаранция на братът на Лилана – Александър, по известен като Скилър – от 100 хиляди лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене